24.4.2016

Suloisia keitoksia


Näin käy kun tulee pitkältä sunnuntailenkiltä eikä kaapeista löydy mitään hyvää - onneksi makeanhimoaan voi helpottaa kameran välitykselläkin.

Olen vähentänyt taas kerran valkoista sokeria ruokavaliossani. Joka vuosi tähän aikaan tuntuu siltä että talvisten herkuttelukuukausien jälkeen keho oikein vaatii 'kevätpuhdistusta'.
Salaatteja, hedelmiä, marjoja, pähkinöitä... Niitä syön nyt muutaman viikon niiden ihanien ja herkkujen tilalla, joita suorastaan rakastannnnn...  Tätä kirjoittaessanikin iski niin järkyttävä jäätelön- ja suklaanhimo, että silmissä sumenee!

Näitä inkaliljojen terälehtiä en sentään pistä poskeeni. Pari viikkoa vaasissa hehkuttuaan ne pääsivät vielä hetkiseksi koristamaan pöytää, terälehtinä...

Lupaan: ensi kerralla jotain järkevämpää ;)


12 kommenttia:

  1. Aivan kertakaikkisen herkullisia (!) kuvia jälleen kerran. <3

    Ja minulla on ihan sama juttu: yritän aina näin keväisin vähentää sokeria ja etenkin valkoista vehnää ruokavaliostani, sillä jokatalvinen hurja väsymys saa lankeamaan herkkuihin ihan liian helposti, ja kun sokeri ja vehnä vain uuvuttavat lisää, on kierre valmis. Mutta keväällä tapahtuu aina sama juttu, elimistö alkaa kaivata entistä enemmän tuoreita, ihania herkkuja, raikkaita hedelmiä, keveitä salaatteja ja maukkaita kasvisruokia. Minä olen epäterveellisten herkkujen suhteen valikoiva: voisin helposti jättää karkit ja "roskaruoan" (joka on minusta tosi huono termi, sillä eihän mikään ruoka tietenkään ole roskaa ja jostain rasvaisesta hampurilaisateriasta joku toinen jossakin toisenlaisissa olosuhteissa olisi varmasti hyvin kiitollinen ja onnellinen) kokonaan pois loppuelämäkseni, mutta pulla ja jäätelö ovat heikot kohtani. Myös suklaata ja sipsejä minun on välillä vaikeaa vastustaa. :D Mutta onneksi tulee taas kesä, kotimaiset ihanat marjat ja kasvikset ja kaikki muu, aah! Parhaita herkkuja mitä on! <3

    Kevyttä ja raikasta alkavaa viikkoa sinulle, ihana Kaisa Reetta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! <3

      Totta muuten, kun vähentää sokeria, vähenee samalla myös valkoisten jauhojen saanti, ainakin minulla, sillä syön sokerini yleensä juurikin sen kaffeleivän muodossa. Karkeista (paitsi suklaa!) tai limuista en välitä.

      Ostin tänään ekat (ulkolaiset) varhaisperunat. niistä tehdään nyt herkkuateria kera salaatin ja kalan <3

      Roskaruoka on terminä todella huono. Ruokaa pitäisi minun mielestäni kohdella aina arvostaen, juurikin tuosta syystä minkä mainitset. En itse tykkää hampurilaisista, joten nekin lostavat ruokavaliossani possaolollaan. Mutta ihanat leivonnaiset, jäätelö & suklaa! <3 <3 <3

      Poista
  2. Aivan ihana tuo viimeinen kuva! Kaunista & kevyttä Vappuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. riitta k, kiitos! <3

      Aivan niin, se on vappuviikko, vaikka tänäänkin on tarvottu sohjossa :)

      Poista
  3. Mainioita kuvia! Minäkin yritän hyödyntää leikkokukat viimeiseen asti, silloin harvoin kun niitä kotona on, ja käytän vaikka kirjakuvien kuvausrekvisiittana. Haluaisin kovasti uutta kameraa, sillä vanha uskollinen Nikonini alkaa vedellä viimeisiään. On se kyllä minua jo 11 vuotta palvellutkin.

    Meillä on kotona ollut huhtikuun ajan kokeilussa hiilarien raju vähennys – pasta, riisi, valkoiset jauhot, sokeri – ja olo on kyllä ollut kepeämpi. Karkkia tekisi kamalasti kyllä mieli, ehkä vappuna hieman lievennän. Toisaalta voisi jatkaa edelleen ja laajentaa kokeilun vielä kattavammaksi. Katsotaan!

    Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suketus, kiitos! <3

      Itse ostin tuon Canonini joskus pari vuotta sitten ja se onkin ensmmäinen oma järkkärini. Nyt teksi mieli hankkia uusia objektiiveja, makro on hankintalistalla ensimmäisenä.

      Te olette laittaneet ruokavalion kerralla uusiksi. Minä en ole ajatellut vähentää hiilareiden kokonaismäärää, kunhan saisin nämä nopeat sokerit pois (juu pasta ja riisikin (oih ja uudet perunat) kuuluvat niihin, mutta niistä en taida vielä luopua)

      Tsemppiä uuteen ruokavalioon! :)

      Poista
  4. Mikä kaunis aamiaiskattaus - jossa on hyvinkin järkeä - näin sateen ripsutellessa vappuviikkoon sopivasti! Joskus tulee nuivahtanut ruusu näpsäistyä kukan alta varresta poikki ja sujautettua aromilasiin yöpöydälle vielä toviksi uimaan. Totta: tuo pimeys ja pakkasjaksot saivat makeanhimon riehaantumaan ja normiterveellisen apevalion heittämään häränpyllyä: suupielet suklaassa tuli mentyä ja nyt hyveellisyyden sädekehän loistoon saattamiseksi se on tossua toisen eteen. Iloisesti kohti serpentiinejä, pallonpuhalluksia ja - brunsseja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takkutukka, kiitos! <3

      Täällä Turussa kuljettiin tänään kinoksissa! yöllä sateli ihka oikeaa unta sen verran, että maahan jäi kolmisen senttiä paksu lumivaippa ja tiet täyteen loskaa. Nyt ollaan jälleen keväässä, lumisohjo suli yhtä nopeast kuin oli tullutkin.

      Kyllä, suupielet suklaassa ja kermapullassa on menty, joten pieni suunnantarkistus on nyt paikallaan...

      Kiitos, ilosta vapppuviikkoa myös sinulle! :)

      Poista
  5. Ihania kuvia :)
    Meidän sokeriton aika alkaa aina Uuden Vuoden jälkeen tammikuun alussa. Silloin jää karkit ja pullat pois. Koska mieheni on aikamoinen herkkusuu, lupasin tammikuussa, että jäätelö ei jää herkuista pois. Pari kuukautta kestettiin, eikä tarvinut ostaa kuin yksi paketti jäätelöä, mansikkaa. Vieläkään ei ole ostettu keksejä. Siihen sokerittomuuteen tottuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, kiitos <3

      Minä olen joskus koettanut tehdä samaa ryhtiliikettä heti taammikuussa, mutta ei onnistu: en voii vastustaa kevättalven herkkuja laskiaispullia enkä Runebergin torttuja -pääsiäisherkuista puhumattakkaan, joten muutos osuu mulla aina tähän huhtikuun puoiväliin (ja kestää mansikkakakkusesonkiin asti;))
      Sokerittomuuteen tottuu, pikkuhiljaa.

      <3

      Poista
    2. Mitähän sitten nautitaan iltapäiväteellä, johon ei laiteta ikinä sokeria, ellei ole edes keksejä? Meidän vanhemmapamme eivät voineet edes KUVITELLA kahvi- tai teehetkeä ilman pullaa, keksiä ja usein oli vielä kuivakkakkuakin....Nyt pitäisi iltapävän ihanan teehetkenkin olla vain iso mukillinen teetä ilman mitään hyvää. Ikävä aikakausi: Olisin kuulnut jonnekin muualle, vaikka '20-luvulle.

      Minä olen vielä onnettomuudeksi just niitä, jotka heti hoikistuvat, kun sokeri jää pois. Kolme kuukautta ilman ja ostin kaksi numeroa normikokoa pienemmän iltapuvun! Ei sse rasva, vaan just sokeri.

      No, nyt ei ole onnistunut. Ikinä en syö karkkia, mutta tykkään tummasta suklaasta, käsintehdystä ja sokerittomasta, mutta myös kanelipullista ja eräistä kekseistä. Jäätelöä meillä ei saa olla, sillä muuten se tulee syötyä:)

      Nytkin on tulossa vapuksi vieras koko viikonlopuksi. Sitten siitä kolme päivää ja heti kun saavumme ädille on seillä kylän parhaan leipurin kakku odottamassa. Sitä enne leivoskahvit pojallani Tampereella, puol'välin krouvissa. Viikon aikan myös VIISI kertaa ravintolassa syömässä, sillä meidän perheen kaiki merkkkipäivät ovat touko- ja jouukuussa eli just sellaisia übermakeita kuukausia, huoh.

      Ihanat kuvat<3 Joista tuli mieleeni, että sisareni oli ollut jollain messuilla ja ostanut seitlä hansaruusun terälehdistä valmistettua hillloa...

      <3

      Poista
  6. Kyllä kukista kannattaa ottaa kaikki ilo irti :) Niin kaunis on viimeinen lusikallinen terälehtiä!!

    Varmaan olisi terveellistä jättää kaikki lisätty sokeri pois, mutta ei minusta taida siihen olla...:D

    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!