1.11.2015

Lokakuun kirjat ja talvenodotusta


Talven lumia odotellessa toivottelen teille ihanaa marraskuuta ja antoisaa uutta lukukuukautta.

***
Lokakuussa pääsin päivittämään blogia täysipainoisesti vasta kuun puolivälin tienoilla ja siitäpä syystä kirjajuttuja kertyikin vain kuusi kappaletta.

Pasi Pekkolan Lohikäärmeen värit oli uskomaton matka Kiinan lähihistoriaan, kulttuurivallankumoukseen ja sitä seuranneeseen taloudellisen kasvun aikaan. Pekkolan hienossa teoksessa seurataan kohtalon tuuliin joutuvan nuoren naisen ja hänen poikansa tarinaa.

Antti Tuomaisen Kaivos oli lokakuuni dekkari. Kirja osoittautui kotimaiseksi dekkarihelmeksi: vetävää juonta seuratessani saatoin nauttia täysin sydämin myös Tuomaisen hienosta, kaunokirjallisesta tyylistä. Kirjailija pohtii pohjoisen ankaraan talveen sijoittuvassa romaanissaan lapsen ja vanhempien välistä suhdetta: olemmeko valmiita taistelemaan rakkaittemme puolesta silloinkin, kun kaikki tuntuu olevan jo liian myöhäistä? Tuomaisesta tuli Kaivoksen myötä yksi suosikkidekkaristeistani.

Alice Hoffmanin Ihmeellisten asioiden museo  kutsuu lukijansa 1900-luvun alun New Yorkiin. Maailma on muuttumassa, suistomaiden ympäröimä kaupunki kasvaa ja täyttyy huvipuistoista ja siirtolaistyövoimalla käyvistä tehtaista. Ihmisoikeuksien ja parempien työolojen perään aletaan jo huhuilla... Tarinan keskiössä seurataan hitaasti, hitaasti kehittyvää rakkaustarinaa ja eletään elävien ihmeiden arjen keskellä. Tätä teosta voi hyvin kutsua lumoavaksi lukuromaaniksi.

Asko Sahlbergin Irinan kuolemat on rankka, lapsen näkökulmasta kerrottu kuvaus suomalaisen sotalapsen kohtalosta. Tarina tuli suoraan iholle, se vei minut mukanaan pimeyteen, mutta oli samalla ihmeellisen puhdistava kokemus. Sahlbergin kerronta on timanttista.

Sofi Oksasen Puhdistus -äänikirja oli ensimmäinen S.O.-kokemukseni. Oksanen tuntuu todellakin tietävän, kuinka kirjoitetaan hyvä tarina. Romaanissa tarkastellaan Viron lähihistoriaa kahden, eri ikäpolvea edustavan naisen kautta. Nuo kaksi ovat niin voimakkaita ja samalla niin varuillaan... kuin kauriita ajovaloissa.

Lauri Laukkasen Camp Creative - Luova valokuvaus ja kuvankäsittely on muhkea tieto- katselukirja, joka innostaa lukijaansa etsimään uudenlaista ja entistä ysilöllisempää kuvailmaisua. Kirja vilisee inspiroivia, luovuutta nostattavia harjoitteita ja johdattaa meidät kuvankäsittelyn perusteisiin selkeiden Photoshop-tuutoreiden kautta.

***
P.S. Yläkuvan pohjana toimii tämä muutama vuosi sitten ottamani kuva:

6 kommenttia:

  1. Tuo kuva on ihan taianomainen! Camp Creativen innostamana tehty? Minun pitää kyllä pian syventyä sen kirjan saloihin, oi että!

    Olet lukenut paljon hyvää lokakuussa. Ja mitä sivupalkkiasi seuraan, niin aika hyvältä näyttää marraskuukin.

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, tuo Camp Creative tosiaan innoitti minut taas kokeiluihin...

      Toivotaan, että marraskuusta tulee hyvä lukukuu! <3

      Kiitos kommentistasi :) <3

      Poista
  2. Tulin piipahtamaan kertoakseni, että sulla kävi tuuri arvonnassani:)
    Laitatko osoitetta s-postiini...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eila, lämpimät kiitokset , Otinkin sinuun jo yhteyttä, jään innolla odottelemaan korennon liiteleistä tännepäin! :) <3

      Poista
  3. Kuvasi on silkkaa taikaa!

    Sahlberg kuului minunkin lokakuuhuni, mutta en vielä ehtinyt hänen kirjastaan blogata. Ihailen hänen lausettaan ja väkevää henkilökuvaustaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina :) <3

      Sahlbergin teos on ehdottomasti yksi tämän vuoden mieleepainuvimmista lukukokemuksista. Jään odottamaan bloggaustasi.

      Kiitos kommentistasi :) <3

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!