30.10.2015

Hyvää pyhäinpäiväviikonloppua itse kullekin säädylle!


Lokakuun viimeinen viikonloppu tuntui hyvältä hetkeltä ottaa ensimmäiset joulukoristeet esiin. Tänä vuonna jouluni airueena toimii Hadelandin pieni lasinen tonttupari.
Kaamospäiväni saavat lisävalaistusta monista lempeästi kimaltavista valokransseista ja - tuikuista. Iltaisin ne tuovat tuiketta lukuhetkiinkin...

Toivotan kaikille rauhaisaa huomista pyhäinpäivää! 18 kommenttia:

 1. Alkavaan marraskuun pimeyteen on ihanaa saada valoa tuikuista ja muista kynttilöistä. :) Joulukoristeita en itse vielä kaipaa näkösälle, kun en niin ole jouluihmisiä. Mutta kynttilöissä on tunnelmaa, ja olen jo niitä viritellyt kotiin. Hyvää viikonloppua sinulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MarikaOksa, tämä taitaa minullakin olla eka kerta kun näin aikaisin nostan jouluaihetta esiin. Nyt en voinut malttaa mieltäni.

   Talviset valot piristävät ja luovat tunnelmaa..

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 2. Upea airue - ja kuva! Minunkin ajatukseni ovat jo hieman jouluisat: olen lueskellut vanhoja joululehtiä, koristeet saavat vielä hieman odottaa.

  Hyvää viikonloppuna, Kaisa Reetta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos :) Tämä lisääntyvä pimeys alkaa väkisinkin aihettaa valon ja värikkyyden nälkää.. Viime viikolla yhden kauppakeskuksen jouluosastolla menin ihan fiilikseen, mikä oli multa aika uskomatonta - normalisti kierrän moiset tässä vaiheessa syksyä kaukaa :D

   Kiitos samoin sinulle, hyvää viikonloppua ja kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 3. Rauhaisaa pyhäinpäivää! Mietin tuota sanaa pyhäinpäivä, eikös se joskus ollut pyhäinmiestenpäivä? Milloin siitä katosi miehet? Yleensäkin onko pyhäin suomalainen sana? Tällasia mietin, kun mietin, että huomenna muistelemme niitä, joita ei enää ole, niitä, jotka olivat läheisiä meille ja ehkä viemme kynttilän haudalle, ainakin ajatuksissamme.
  Suomeenkin on rantautunut tämä Halloween ja työpaikalla lapset tekivät ahkerasti kurpitsoita ja lepakoita, karkki vai kepponen...valitsin sen karkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kiitos :)

   Niinpä taisi olla, pyhäinmiestenpäivä häipyi ajan virtaan, pyhyys tuli minusta lähemmäs tavallista ihmistä nimenmuutoksen yhteydessä.

   Niin, käytetäänhän pyhäin sanaa monessa yhtedessä, mieleen tulivat nyt kirkolliset liturgiat, esim. uskontunnustus. eiköhän se suomea ole, ja monikkomuodon (vanhempi?) muoto.

   Tänään muistelemme menneitä rakkaita... <3

   Minä en ole vieläkään tottunut Halloween-ajatukseen... Mutta aat muuttuvat ja ehkä hyvä niin. Perinteet, uudet ja vanhat, voivat elää hyvin rinnakkainkin.

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 4. Hyvää pyhäinpäivää Sinullekin, Kaisa Reetta! ❤ ihanat tontut ja rauhoittava kuva ilman kauhunaamoja! Joulua kohti mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, kiitos :)

   Kauhunaamat ei oikein kuulu minun pyhäinpäiväperinteisiin, ainakaan vielä :) Jouluun on aikaa alle 2 kuukautta! <3

   Kiitos kommentistasi :) <3


   Poista
 5. Näin söpösillä tontuilla onkin kiva aloittaa joulukausi :)
  Kiitos, hyvää viikonlopun aikaa myös sinulle, Kaisa Reetta ! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa, kiitokset, samoin sinulle hyvää viikonloppua! <3

   Joulukausi on hyvä aloittaa heti kun siltä tuntu. Kaikki väri ja valo otetaan nyt riemulla vastaan :) <3

   Poista
 6. Oi mikä tonttukuva, jouluvalon pilkahduksia <3 Tämä loppuvuoden hämy on ihanaa aikaa. Minulle talviajan alkaminen merkitsee lupaa ottaa kyntteliköt esille, jo pitkään tuikkineiden elävien tulien rinnalle, ja aivan pian pääsevät tähdetkin ikkunaan... Ja hups, eilen tupsahti pöydälle myös se jouluinen liina... Ihanaa tuiketta sinulle ihana Kaisa Reetta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, tämä hämäryys voi todellakin olla hyvää aikaa... Rauhan ja tyyntymisen ja hiljaisuuden aikaa. Minä olen oppinut pikkuhiljaa pitämään kaamoksesta.

   Kiitos, Katja :) <3

   Poista
 7. Pyhäisää viikonloppua Kaisa-Reetta! HIenot lasitontut! <3

  Meilläkin on jo parvekkeella Turkista raahaamamme värikäs katosta riippuva pallolamppu ja pöydällä perinteinen tuikkulyhty. Sisällä sytytellään kynttilöitä iltaisin. Ihan tuntuu joulunalusajalta, vaikka juuri nyt aurinko paistaa vihreälle nurmikolle. Ei se joulu ole lumesta kiinni, pimeästä kylläkin, ja mielentilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjatta! :)

   Tuntuu, että joulun värit ja valot saavat jo tulla. Lumi on vain hilettä siinä päällä, totta! Tunne on tärkein <3

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!