11.12.2016

Blogger Recognition Award -haastetta

Sain Leena Lumilta hienon Blogger Recognition Award -tunnustuksen, kera mielenkiintoisen haasteen. Sydämellinen kiitos tunnustuksesta ja kauniista sanoistasi, Leena! Haasteosuudessa kerrotaan, kuinka oma bloggaus alkoi ja annetaan ohjeita aloitteleville bloggaajille. 
Tein tämän saman jutun jo kesällä, mutta pieni kertaus tekee aina hyvää. Vastaukset ovat uusia. Täältä voit tsekata edellisen kerran mietteeni. 
Haastetta jaetaan tietenkin myös eteenpäin.Kuinka kaikki alkoi:

Aloitin bloggauksen vuonna 2010 koruharrastukseni myötä. Samoihin aikoihin löysin kirjablogit, joiden innoittamana hilauduin vähitellen takaisin kirjojen maailmaan.  Niin, minulla oli tämä ihmeellinen 'kirjaton kausi', vaikka  lapsena ja teininä olin todellinen himolukija ja kirjaston suurkuluttaja (lähetänkin tässä lämpimiä ajatuksia erään sivukirjaston ihanalle kirjastotädille, joka suuren innostukseni huomattuaan alkoi laittaa uutuuskirjoja 'tiskin alle' ja ojenteli niitä minulle exclusively!
Sitten tapahtui muutos; varsinkin opiskeluaikana kaunokirjallisuus jäi taka-alalle ja tuo asiaintila pitkittyi pitkittymistään; hiljaisimpina kausina tartuinkin vuosittain vain muutamaan romaaniin. Pidän itseäni elävänä esimerkkinä siitä, että kirjablogeilla ja kirjabloggaamisella on merkitystä, sillä juuri te rakkaat bloggarikollegat saitte minut taas innostumaan lukemisesta. Kolmisen vuotta sitten mielessä alkoi muhia ajatus oman kirjablogin perustamisesta.

Lukemishistoriastani johtuen yhtenä bloggaamiseen liittyvistä unelmistani onkin ollut, että saisin omalla pienellä panoksellani houkuteltua kirjallisuuden pariin heitä, jotka ovat jostakin syystä menettäneet kiinnostuksensa kirjojen maailmaan, tai joilla ei ehkä ole koskaan ollut erityisempää suhdetta kirjoihin. Tahtoisin viedä itse kohtaamaani hyvää eteenpäin...


Ja sitten ne ohjeet aloitteleville...
Tuntuu siltä, että mitä kauemmin bloggaa, sitä vähemmän tuntee kykenevänsä antamaan ohjeita muille... Siispä lausun tähän vain yksinkertaisesti että nauti bloggaamisesta!
Tee blogistasi juuri sellainen kuin itse haluat, ja kirjoita juuri sillä tavoin kun hyvältä tuntuu. Oman mukavuusalueen rajoja kannattaa silloin tällöin kolistella, valita luettavakseen ja blogattavakseen kirjoja, joiden aihealueet tuntuvat itselle vierailta...

Iloa, nautintoa, itsensä haastamista. Siinä ehkä ne tärkeimmät...


Tällä kertaa ojennan haasteen 

11 kommenttia:

 1. Minulle kävi ihan samalla tavalla! Minulla oli pitkä kirjaton kausi, kunnes pikku hiljaa aloin taas lukemaan ja noin vuosi sitten kaikki karkasi käsistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katriina, sinäkin siis :) Onneksi tämä tällainen hyppely erilaisten kiinnostuksenkohteiden välillä on mahdollista ja ihan OK:kin. Kirjat ovat siitä ihania, että ne kyllä odottavat meitä kärsivällisesti :)

   Kiitos kommentistasi <3

   Poista
 2. Kaisa Reetta, kiitos, että ehdit vastata♥

  Sivusi on taas kuin taideteos.

  Minulla ei ole ikinä ollut kirjatonta kautta, ei ikinä. Ei silloinkaan kun päivätyö vei matkoineen 10 tuntia ja oli talon rakentaminen, vauva...Olisipa kiinnostavaa tietää, montako kirjaa on oikeasti elämänsä aikana lukenut, mutta mitä näitä laskemaan, ilon pisaroita.

  Minulla on aika paljon sama ajatus, että olisi kiva saada heidätkin kirjojen mereen, jotka ovat sieltä pois ajautuneet tai eivät ole sinne vielä löytäneetkään.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, kiitos sinulle haasteesta ja tunnustuksesta! <3

   Minäkin toki luin vähän kaunoa myös kirjattomana kautena, mutta tosi vähän. Aika kului tenttikirjoja päntätessä ja esitelmiä sun muita juttuja kirjoittaessa, ja siinä vaiheessa tekikin jo mieli tehdä jotain ihan muuta kuin lukea. Mutta aika aikaa kutakin. Nyt on taas niin ihanaa uiskennella kirjojen meressä <3

   Niinpä, tuo olisi se ihana, ihanin haave. Sinä olit muuten olit yksi heistä, jotka toimitte mun seireeneinä! :)

   Kiitos kommentistasi <3

   Poista
 3. Kiitos Kaisa Reetta haasteesta ja näistä sadunihanista kuvistasi ❤︎ Vastaan kyllä, jahka ehdin. & taidankin kurkata korublogiisi!

  Mukavaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaunis Kaisa Reetta ja sama kaiku on askelten elikkä mietintämyssy päähän ja tarkistamaan, mitä päivityksiä ja mietteitä tuon kesäisen jälkeen on mieleen putkahtanut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takkutukka ole hyvä <3 Oi, olet siis sinäkin jo vastannut tähän? No mutta aivan niin, ajatukset menevät väistämättä etiäpäin :)

   Poista
 5. Kiitos ihana Kaisa Reetta <3 Tuo sinun ohjeesi aloittavalle bloggaajalle on todella hyvä, niin pitää tehdäkin: nauttia bloggaamisesta.

  Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 6. Kiitos haasteesta Kaisa Reetta! Olenkin ehtinyt vastata tähän jo aiemmin, löydät pohdintojani täältä: http://taysiensivujennautinto.blogspot.fi/2016/06/haaste-blogger-recognition-award.html

  On kyllä superkiinnostavaa lukea näitä tarinoita, miten eri bloggaajat ovat päätyneet kirjabloggaajiksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisku sinäkin siis olet jo vastannut tähän haasteeseen. Kipaisenpa lukemaan! :)

   Kiitos että kommentoit <3

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!