31.10.2016

Missä se kirjabloggari luuhaa?

Tänään päättyvä lokakuu oli omalla kohdallani erikoinen kirjakuukausi. Kirjajuttuja syntyi yllätyksellisen vähän ja lukeminenkin on vähentynyt: nukkumaan mennessä olen napannut mukaan vain piirustus/luonnoslehtiöni. En kuitenkaan huolestu, sillä kirjat kuiskailevat. Eilen illalla aloitin uuden romaanin ja tuntuipa se hyvältä...

Kirjabloggari luuhaa korumaassa ;)


Niin, ja Kirjamessutkin menivät taas ohi, Turun messuilla sentään käväisin, mutta vain 'turistina'...

On ollut tarve pitää hetki luku/kirjoitustaukoa, tarve tehdä enemmän jotakin näkyvää ja konkreettista, tehdä enemmän käsillä ja siksipä olen tällä hetkellä pyyhkimässä pölyjä toisesta rakkaasta harrastuksestani. Ihanaa on se, että tällainen aaltoliike erilaisten kiinnostuksenkohteiden välillä on mahdollista - ja sallittua.

Kirjajutut jatkuvat ensi kuussa. Olen juuri aloittanut  kiinalaisen Mo Yanin Punaisen durran, joka tuntuu jo alkulehdillään vetävän lukijaa puoleena magneetin lailla. Ihanat  Mihail Šiškin ja Sjøn on luettu (ja tykätty), heistä lisää ihan piakkoin.
Yllä näkyvät teokset kuuluvat tällä erää viimeisiin pyytämiini arvostelukappaleisiin. Näiden loistavien lukukokemusten jälkeen keskityn omista kokoelmistani löytyviin hieman vanhempiin kirjahelmiin. Arvostelukappaleeton kausi jatkunee ainakin muutaman kuukauden.

Niin ja hei: Tieto-Finlandiaehdokkaat on valittu. Suureksi ilokseni mukaan pääsi myös tämän vuoden tietosuosikkini Kimmo Ohtosen Karhu. Voimaeläin. Listalta löytyy muutakin tuttua: Vesa Heikkisen ja Tapio Pajusen Kansalaistaito. Miten politiikkaa voi ymmärtää jos sitä voi ymmärtää? on hykerryttävä ja ajatuksia antava lukupaketti. Kuuden kirjan listaan voi tutustua esimerkiksi Ylen uutissivuilla.


17 kommenttia:

 1. Kyllä se taitaa niin olla, että mielessä on eri hetkinä erilainen tuuli, ja niin saa ollakin. Ja onpa varmaan niinkin, että ne eri tuulet sopivasti tasapainottelevatkin toisiaan...

  Nuo sinun korusi ovat sitten ihania, sinä monitaituri <3 Tuo konkreettisen tekemisen kaipuu on välillä valtava, minä en osaa tehdä koruja mutta neulon villasukkia :)

  Kirjamessuilla en minäkään ollut, tälläkään kertaa. Kotipesän hiljaisuus kutsui taas enemmän.

  Ihanaa alkavaa marraskuuta sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, ollaan ihanasti tuulien tuiverrettavina :)

   Kiitokset kauniista kommentistasi :) Käsillä tekemisen kaipuu on nyt kova. Jonkinlainen tasapaino olisi mukava löytää, sillä rakastan tätä kirjablogiakin ja kirjoittamista. Tästää(kin) blogista on pikku hiljaa tullut kuin 'oma lapsi'.

   Kiitos samoin sinulle ihanaa marraskuuta ja kiitokset kommentistasi <3

   Poista
 2. Vaikka kirjat olisi kuinka rakkaita, niin aina ei vaan innostu. Vähän samaa ollut ilmassa itsellänikin, joka tosin johtunee siitä, että olen lukenut itselleni liikaa uutuuksia ja jonkun verran sen tyyppistä kirjallisuutta, että aloin jo huolestua, kun mikään ei oikein iske. No sitten tuli Edna O'Brien ja ryösti pankin.

  En ole lukenut mainitsemistasi kirjoista yhtäkään ja tuskin lähiaikoina luenkaan. Siskinin varmaan kyllä joskus, mutta nyt on toiset suunnat.

  Hieno tilanne sinulla, kun olet niin monessa asiassa taitava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppu, niin totta! Nyt tuntuu, että juuri nyt on sellaisten kirjahelmien vuoro, jotka ovat odottaneet ja odottaneet hyllyssä. Uutuuksissa on toki ollut upeita lukukokemuksia myös.

   Kiitos kommentasi <3

   Poista
 3. Tosi kauniita koruja ja kuvia niistä, sinä olet taitava valokuvaajakin.

  Itsekin olen lueskellut omia lukemattomia kirjoja ja kirjaston varauslista on tosi lyhyt. Arvostelukappaleita en tilaa, vaan olen lukenut jos niitä on tarjottu luettavaksi. Minusta on ihana, jos kirjailija itse ottaa yhteyttä ja pyytää lukemaan.
  Tein itselleni keväällä Top10 listan niistä omista kirjoista, jotka halusin lukea ensimmäisenä ja saldo on tällä hetkellä 6 luettua kirjaa. Aika hyvin. Messuilta tuli ostettua 7 vanhaa kirjaa, jotka ajattelin laittaa ensi vuoden Top10 listalle.
  Tuo Sjónin kirja oli mielenkiintoinen historiallinen kirja, mutta pidän kuitenkin enemmän Poika nimeltä kuukivi teoksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kiitos <3

   Se kyllä ilahduttaa, jos kirjailija ottaa yhteyttä itse. Minulle itselleni on käynyt niin muutamaan otteeseen. Erityisen ihanaa on, kun saa palautetta jutuista, olivatpa kirjat tulleet luettavaksi sitten mtä kautta hyvänsä.

   Kiitos kommentistasi <3

   Poista
 4. Minullakin on ollut menossa vähemmän kirjava (heh) kausi. Mutta jotakin tapahtui lauantaina, kun olin ensimmäistä kertaa Helsingin messuilla. Ehkä muiden bloggaajien tapaaminen innosti, iloinen meininki tarttui. Olen innoissani tästä käänteestä, sillä blogi on pitkään jo elänyt hiljaiseloa, vaikka paljon olenkin lukenut. Minulla käy myös niin, että rakkaat harrastukseni, kirjallisuus, kuntosali, musiikki ja geokätköily valtaavat välillä toinen alaa toisiltaan ja hyvä niin. Vaihtelevat kaudet ovat ihan tervetulleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marile, onneksi tätä ei tee 'ammatikseen', vapapus on mahhtava juttu kirjabloggauksessakin! :)

   Bloggariyhteisö antaa voimaa!

   Kiitos kommentistasi <3

   Poista
 5. Mä olen just parhaillaan lukemassa Siskiniä.:)

  Ilahduin myös Harri Kalhan Rut Bryk -kirjan Tieto-Finlandiaehdokkuudesta. En ole kyllä kirjaa lukenut....mutta olen lukenut muita Kalhan kirjoja ja pidän hänen kirjoitustyylistään. Ja Rut Bryk on ihana! Kävin muistaakseni Desingmuseossa hänen näyttelyssään vuosia vuosia sitten ja nyt vihdoin näin lisää ja enemmän kesällä Emmassa.

  Kauniita koruja teet.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanna, Siskinin Kaunokirjoituksia-kokoelma on hieno. Sen lukeminen kävi yllättävän helposti, odotin Neidonhiuksen jälkeen jotakin vaikeammin lähestyttävää. Saattaa olla, että kyseessä onkin silmänäkääntötemppu ja mun pitäs lukea kokoelma uudelleen... :)

   Rut Brykin taidetta käsittelevä kirja täytyy saada ehdottomasti! Hänen työnsä ovat upeita - ja inspiroivia!

   Kiitos kommentistasi <3

   Poista
 6. Juuri noin elämä menee, aaltoliikkeinä ja joskus on kirjabloggausintoa, joskus kiinnostus suuntautuu muuhun. Olet hurjan taitava korujen tekijä (ja valokuvaaja ja kirjoittaja ♥), joten ilolla katselen kuvia koruistasi ja haaveilen, että jos joskus hankkisin tekemäsi omakseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, onneksi voi olla erilaisten tuulten heiluteltavana, pakko tappaisi tekemisestä kaiken ilon ja innon.

   Kiitokset kauniista sanoistasi <3

   Poista
 7. Minulla myös juuri näin, aaltoliikettä, kiinnostuksista yksi on etusijalla, toinen hännillä, ja sitten järjestys vaihtuu.
  Kauniit korut ja kuvat. Tunnelmallista marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, tuo juuri on niin ihanaa!

   Kiitos samoin sinulle hyvää marraskuuta ja kiitokset kommentistasi <3

   Poista
 8. Harrastusten suloinen vapaus on siinä, että saa valita. Minullakin on menossa kirjojen suhteen hiljainen kausi, vaikka kokonaan ei lukeminen olekaan jäänyt. Nyt vain tuntuvat monet muut asiat ajavan edelle.
  Ihanaa marraskuuta sinulle!

  VastaaPoista
 9. Oikein kaipaan uusia korujasi<3 Minullakin on nyt kirjojen kanssa hidasta...Ota vain aikasi, mutta tiedä, että täällä eräs odottaa, mitä olet mieltä Jalosen Kirkkaudesta:)

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leenam kiitos kauniista sanoistasi <3

   Kirkkaus täytyykin ottaa pialukuun... Luen nyt Punaista durraa, joka on tiiliskivenä taas aikaa..

   Kiitos kommentistasi <3

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!