4.3.2016

Viikonloppuun kera akvarellien ja sapienssien...

Kaikki ihmisen luomat järjestelmät ovat peräisin omasta mielikuvituksestamme. -- Kuvitteellinen järjestys voi toimi vain, jos suurin osa väestöstä - ja erityisen suuri osa eliitistä ja asevoimista - uskoo siihen.  
Yuval Noah Harari: Sapiens. Ihmisen lyhyt historia (Bazar, 2016)

  Hararin 450-sivuinen katsaus ihmisen historiaan on ajatuksia herättävä ja hauska. Luen kirjaa parhaillaan ja saan tuon tuostakin hämmästellä tämän Jerusalemin hebrealaisessa yliopistossa opettavan professorin ajatuksia. Hänen otteensa biologiseen ja varsinkin kulttuuriseen evoluutioomme on sen verran provokatiivinen, että uskon teoksen aiheuttavan ainakin  tiedeyhteisöissä pientä jupinaa. Mutta siitä viis: ajatuksia synnyttäviin ja samalla hauskoihin kirjoihin kannattaa aina tarttua. Teos tulee lähempään tarkasteluun myöhemmin.

Seuraavaksi kuitenkin akvarellimaisemiin... Siihen asti: ihanaa viikonloppua!


4 kommenttia:

 1. Miten ihmeessä tuo ylempi kuva on tehty, miettii katsoja pitkään eikä saa varmuutta. Näyttää akvarellilta -hurmaavalta sellaiselta, mutta olisiko sittenkin valokuvaa, jolla on vähän leikitty? Nyt jää teksti ihan toiseksi, kun alempikin kuva on niin mieluisa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, tuo ylempi kuva on tosiaankin leikttely! Otin alkuperäisen kuvan joskus kolmisen vuotta sitten, kohteena on kaksi tulppaanin terälehteä. Kuvausalustana on peili ja kuva on ottettu niin, että ikkunasta siintävä ja peiliin heijastuva sininen taivas täyttää koko kuva-alueen. Peili saa aikaan sen, että objekti ikään kuin leijuu ilmassa.

   Sitten vain kuvankäsittelyä. Tässä käytin Picmonkey.comin mirror-toimintoa. Tuo alkuperäinen kuva (ilman kuvankäsittelypeilausta) on ollut täällä blogissakin esillä.

   Kyse on siis kaksinkertaisesta peilauksesta :)

   kiitos kommentistasi :) <3

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!