29.1.2016

Jäitä poltellessa


Potkiskelin rannalle muodostuneiden rapakoiden jäitä rikki ja sain (taas) idean. Jos tällaisia levyjä saisi oikein, oikein suurina kappaleina, olisi koko talven kestävä jääveistos valmis.


Kokeilin jääkuvausta.  Näitä otoksia kuvatessa käytössäni oli  kameran mukana tullut normiputki (18 - 55 mm). Huomasin yllätyksekseni, että salama toimii jäätä kuvatessa suht hyvin.  (Kuvissa näkyvät oranssit välähdykset ovat peräisin tuikuista).Kirjajuttujahan minun tänään piti - mutta niin vain kävi että ulkoilmaelämä veti pidemmän korren. 'Blogattavien pinossa' odottavat ainakin Heidi Köngäksen Hertta, Toni Morrisonin Luoja lasta auttakoon ja Rosamund Luptonin Hiljaisuuteen hävinneet (joka jatkaa talvisten tarinoiden teemaa). Huomenna sataa ja tuulee, joten todennäköisyydet sille, että tartun kynään ja paperiin, kasvavat...


Nautitaan  viikonlopusta!

18 kommenttia:

 1. Uskomattoman kaunista!<3 Ensimmäisen nimi voisi olla Jäätulimyrsky.

  Mukavaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena kiitos <3 Lumet sulivat - piti lohduttautua minijääveistoksin :)

   Onneksi lunta saadaan tänne eteläänkin pian lisää!

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 2. Todella hienoja kuvia. Tuo tuli tuo hienosti esille teeman jonka kerroit alkuun Jäitä poltellessa. Tuo alin kuva on lempparini :) Hyvää viikonloppua sinulle :)
  Ja alimman nimi voisi olla Ja vuoret kaatuivat (onkohan joku kirja sen niminen?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, jäät paloivat melkein heti - niin niin ohuita ne olivat... Nyyt muisto vain.

   Niin - tiedän Hosseinin Ja vuoret kaikuivat -romaanin. Muistelitkohan sitä? Kirja taitaa löytyä hyllystäkin, en vaan ole saanut aikaiseksi lukea sitä. Pitäisi!

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
  2. Khaled on omassakin hyllyssä ja luettuna ja vielä hyvin muistissa. Pitäisi, mutta minusta se ei yltänyt Leijapojan ja Tuhat loistavaa aurinkoa teosten rinnalle, jotka voisin lukea uudestaan.

   Poista
 3. Todellisia täysosumia, joissa silmä lepää, olet napannut; kyllä jääkin voi olla ihastuttavaa ja puhuttelevaa! Sinulle on pallo kopattavaksi blogissani, mainiota viikonloppua Morrisonin (verevä teos) ja kumpp. parissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka!

   Oi, tulen pian ottamaan kopin! :)

   Morrison oli taas huikea. Vähäeleisyydessään vahva teos.

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 4. Tosi hienoja jääkuvia! Ykkönen ja nelonen ovat suosikkejani!<3

  Mukavaa tuulentuivertamaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa :) <3

   Tuuli tuiversi eilen todellakin, mutta aika menikin muissa hommissa kuin kirjojen parissa... Onneksi ne eivät karkaa minnekään.

   Poista
 5. Kaunista! Sinulla on hienoja kuvausideoita.

  Ja hyviä kirjoja odottamassa. Morrisonin uusin houkuttaa, samoin Luptonin, vaikken jälkimmäisen kirjailijan kahdesta edellisestä niin pitänytkään. Silti kiinnostaa kosolti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos :)

   Minäkään en menettänyt sydäntäni Luptonin edelliselle (olisikohan se ollut Sisar?) mutta nyt tekee mieli lukea jotain kevyttä ja dekkari sopii siihen tarkoitukseen mainiosti.

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 6. Kauniita kuvia! ❤ Minäkin sain juuri Hertan luettua. Jännittävää kuulla, mitä tykkäsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, kiitos :) <3

   Hertta oli vahva rakkaustarina. Voin paljastaa jo tässä että tykkäsin kovasti :) Juttu tulee ulos huomenna...

   kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 7. Aah, miten kauniita kuvasi taas ovat! Tiedätkö, minulla on haave: voisinpa joskus päästä sinun valokuvanäyttelyysi! <3

  Paljon mielenkiintoisia kirjajuttuja tulossa blogissasi - siis kuten aina. <3 Katsoin itse viime viikolla alkuja tv-sarjasta Punainen kolmio (joka on siis Köngäksen ohjaama draamasarja juuri Hertta Kuusisen ja Yrjö Leinon rakkaudesta), mutta järjestys tuntui nurinkuriselta - haluan lukea kirjan kuitenkin ensin. Köngäs on yksi suurimmista kirjailijasuosikeistani, ja siksi odotukset Hertan suhteen ovat korkealla. Jään odottamaan Hertta-postaustasi innolla! :)

  Mukavaa ja energistä alkavaa viikkoa, Kaisa Reetta! <3

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!