22.8.2015

Kärhöjä ja kirjoja


Intiaanikesä houkuttelee vain rentoilemaan, vaikka pitäisi  kirjoittaa kynä sauhuten kirja-arvioita...
Illalla aloitan kuitenkin taas, tavoitteena on postata huomenna (tai maanantaina) Pentti Haanpään Kauneuden kirouksesta, joka muuten jatkaa yhtä tämän vuoden kirjatrendiä: kirja julkaistaan nyt ensi kertaa Haanpään tarkoittamassa muodossa. Kyseessä on siis jälleen yksi kadonnut tai unohdettu ja sittemmin uudelleen löydetty teos...


   Kärhöt kukkivat metsäpuutarhassa. Ylimpänä kiinankeltakärhöä, sitten muistaakseni Sweet Summer Love... Seuraavana aivan ihana tarhalyhtykärhö Princess Diana. Tämä pinkki suloisuus on ollut tämän kesän oma suosikkini: Sen kasvupaikka vaan on vähän varjoinen, mistä johtuen kasvustosta ei muodostunut suuren suurta kukkapilveä, mutta kukat ovat tavattoman kauniit:


Tällä hetkellä luen kahta kirjaa: Niistä toinen, Katja Ketun Yöperhonen on vanginnut minut täysin! Voi hyvän tähden, miten taitava kirjoittaja Kettu on... Arvatkaa kuka lukee tänä syksynä Kettua lisää, Kätilöstä alkaen (niin, sanomattakin on selvää, että itseänikin tämä kummastuttaa; miksi en ole tarttunut tähän taituriin aiemmin. Olihan minulla se muutaman vuoden kestänyt kirjaähky, jonka aikana en kirjoihin kajonnut, mutta sittenkin ...).


Tänään aloitin riippukeinussa lekotellessani Paula Hawkinsin dekkarin Nainen junassa, joka ainakin tässä vaiheessa (vähän yli sata sivua sitä luettuani) vaikuttaa oikein mukavalta, viihdyttävältä ja koukuttavaltakin tapaukselta.  Mutta illan tullen, hämärän ja yöperhosten vallatessa maisemaa, tartun jälleen Ketun Yöperhoseen ja liidän kauas Venäjälle, Marinmaalle, pikkuiseen Lavran kylään...

Nämä kaksi hyvin erilaista kirjaa ehtivät blogiin ensi viikon aikana.

Volunceau

Pink Fantasy

Arabella blue

Toivottelen ihanaa ja kesäistä viikonlopun jatkoa!
11 kommenttia:

 1. Uskomattoman ihania kärhöjä <3 Minulla aina vain sitä takuulla kestävää sinistä alppikärhöä, joka kukkii jo kesäkuulla. Olen kyllä mietitinyt, että just metsäpuutarhaan pitäisi saada jotain myöhempää kärhöä.

  Mukavaa viikonlopun jatkoa Lavran kylässä ja muutenkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, täällä kärhöt kuin kärhöt taitaisivat selvitä ainakin jotenkuten aina... Täällä ollaan nyt kovasti innostuttu kärhöistä, ensi kesänä niitä kuulema (toivon mukaan) istutetaan lisääkin. Sininen alppikärhö on kyllä kestävä ja kaunis!
   Tuo Princess Diana on kovin myöhäinen lajike, kukkii elokuusta lokakuulle. Saattaa olla, että näissä kuvissa kukinta on vasta aluillaan.

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 2. Ihania kärhöjä! Tuollaisen lilan haluaisin koristamaann kelottunutta luumupuuta, nyt siinä on villiviini, mutta sitä on jo muuallakin ihan tarpeeksi :)
  Tuo Nainen Junassa saattaa kiinnostaa...

  Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa, kiitos :)

   Oi, kelottuneiden hedelmäpuiden ympärille kärhöt sopisivatkin ihanasti...

   Nainen junassa on kiva lukukokemus - ainakin näillä nyt lukemillani sivumäärillä arvioiden!

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 3. Lomailen juuri vanhempieni luona, ja äitinikin kärhöt alkavat hiljalleen aueta. Ne ovat kyllä kauniita kukkia. :-)

  Ja täällä myös samaa "ongelmaa" eli rentoilu auringossa kiinnostaa nyt enemmän kuin koneen äärellä istuskelu. Kirja-arvioita olisi kohta neljä odottamassa kirjoittamista mutta.. Minullakin odottaa Katja Ketun uusin. En ole sitä ihan vielä aloittanut, kun se on nyt eri paikkakunnalla kuin minä, mutta teos vaikuttaa takakannen ja kansikuvankin perusteella äärettömän kiinnostavalta.

  Kirjaisaa ja aurinkoista viikonlopun jatkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, tämäkään puutarha/piha ei ole omani vaan vanhempieni, joiden luona lomailen. Olen vain istutellut ja laitellut tänne kaikenlaista, niin että ihan huomaamatta alkaa puhua paikasta kuin omastaan! :D

   Kirjoja olisi kyllä jonoksi asti... päätin tässä yhtenä päivänä, etten tuo blogiin aivan kaikkea kesäkuukausina lukemaani -ja niinpä esimerkiksi muutama dekkari jää pois. Kirjoittaessa menee kuitenkin se oma aikansa aina.

   Katja Kettu on huumaava! Minä suorastaan uppoan hänen tekstiinsä.

   Kiitos toivotuksista ja kivasta kommentistasi :) <3

   Poista
 4. Miten kauniita kukkia ja loppukesän tunnelmia! Nyt alkoi tuo Ketun uutuus houkuttaa. Ajattelin Kätilön jälkeen, etten kaipaa enempää, mutta mutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, ihanaa, että edes elokuussa kesä hellii meitä! <3

   Ketun uutuus on huumaava! Niin kuin varmaan tiedät (Kätilön lukeneena), hänellä on ihan oma kielenpoljentonsa, johon piti tottua parin kolmen ekan sivun verran... Ja tarinahan alkaa myös heti vetää.

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 5. Oi ihania kärhöjä! Diana-prinsessa on erityisen hurmaava <3 Tuo lukemattomien taiturien loputtomuus on aina yhtä merkillistä ja samalla niin kiehtovaa - aina riittää uusia joihin tarttua.

  Hehkuvia elokuunpäiviä <3

  VastaaPoista
 6. Hei Kaisa Reetta, pitkästä aikaa ;)!
  Noi kärhöt ovat aivan ihania! Ja ihana on tää kesäkin vihdoin mikä on täällä :)!
  Kävin viikko sitten muuten Lontoossa katsomassa Hamlet näytelmän - olen nykyään innostunut englannin kielestä. Ja aloitin pari päivää sitten matkailu-aiheisen blogin täällä. Tervetuloa jos kiinnostaa :).

  VastaaPoista
 7. Oi, kun nuo kärhökuvasi ovat niin upeita, niin upeita!

  Sinulla onkin tulossa esittelyyn kaksi kiinnostavaa kirjaa. Haanpäätä pitäisi lukea, en hassua kyllä ole koskaan lukenut. Ketun Yöperhosta mietin. Kätilö ei kielen runsautensa vuoksi ollut ihan minun kirjani, mutta nyt tuntuu että Yöperhosen teema kiinnostaa.

  Mukavaa alkuviikkoa! <3

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!