5.7.2015

Kirjoittelu jatkuu taas pian... Ja ihanan heinäkuun toivotus!

Enpä olisi uskonut, miten kovasti pieni, harmittomasti alkanut kesäflunssa voikaan viedä voimia. Yli kaksi viikkoa on mennyt  sairastaessa ja vasta nyt alkaa näkyä hiukan valoa...  Mutta vieläkin ovat siivet supusssa:  tiskikoneen täyttäminenkin tuo hien otsaan.


  Koska voimat ovat näin vähissä, päätin  jättää blogin hetkiseksi oman onnensa nojaan. Uskon kyllä, että palajan pikapuoliin. Heinäkuuhun tulee kyllä muunlaistakin muutosta: keskityn nyt kevyempään kirjallisuuteen kun olin aikonut. Niinpä esimerkiksi loistavasta Clarice Lispectorista (hänestä  tuli kerralla yksi suurimmista suosikeistani!) kerron vasta elokuun puolella. Samoin käy parille muullekin kaavailemalleni. Tunnen, että joidenkin kirjojen tuominen blogiin vain vaatii enemmän virtaa kuin minulla on nyt antaa. Watersin uusin on kyllä tulossa sekä heinäkuun kotimainen klassikko, samoin Ompun kesäklassikkohaasteeseen valitsemani kirja.

 

Otan heinäkuun mahdollisimman löysin rantein: luen sellaista, mitä olen kasaillut kirjahyllyyn parin vuoden aikana ja jättänyt sinne, ties mistä syystä... Sellaisia lempeänoloisia, viihdyttäviä opuksia, joiden seurassa on mukava kerätä uusia voimia.

Kate Morton, Daphne Kalotay, Geraldine Brooks, ehkä myös Vera Vala... Purjehdin siis melkoisen  leudoilla vesillä... Vastapainoksi pohjoismaisia dekkarinimiä: Lars Petterssonia, Michael HjorthiaHans Rosenfeldtia ja Kepleria. (Niin, sellaisenkin tässä lukaisin!)
~~~~~~~~~~

Huomenna juhlimme Eino Leinoa, runoa ja suvea... Olkoon päiväsi mitä kaunein!  




28 kommenttia:

 1. Voi sinua! ♥ Kesällä on monin verroin inhottavampaa sairastaa flunssaa kuin talvella, ja etenkin jos samaan syssyyn osuu vielä helle, joka jo itsessään voi viedä voimia, mutta flunssaiselta vielä enemmän. Toivottavasti olo alkaa jo olla parempi. Pikaista paranemista toivottelen. ♥

  Ja pidä bloggailusta vapaapäiviä hyvällä omallatunnolla. Kyllä me lukijat jaksamme odottaa, sillä hyvää jaksaa aina. Lepää, kerää voimia ja lue kaikkea sellaista, mitä mieli tekee. ♥ Ja onpa muuten mielenkiintoisia kirjoja tulossa blogiisi nyt heinäkuussakin. Kesät ovat semmoisia, että mieli kaipaa niitä leutoja vesiä, jotain kepeämpää, paljon dekkareitakin. Ja toisaalta myös klassikoita - itselläni on nyt sellainen vaihe, että lukisin vain kaikkea vanhaa ja vielä vanhempaa. :)

  Ihania kuvia, niin kesäisiä, ja niin kauniita kukkia. Ihanaa Eino Leinon syntymäpäivää, runon ja suven päivää, ihana Kaisa Reetta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Sara! <3 Kesällä sairastaminen on minull ihan uutta ja muutoinkin olen onnistunut viime vuosina välttelemään flunssia. Pikkuhiljaa paranemaan päin, tänään tein jo Eino Leinon päivän kakkusen <3

   Kyllä, pakolla ei kirjoittelusta tule mitäään. Nyt vain luen, ahmin kirjoja! <3

   Kiitos kommentistasi ja mukavaa viikonjatkoa sinulle! <3

   Poista
 2. Voi, onpa ikävä katala kesäflunssa! Toivottavasti pöpöpahalainen kuitenkin jo pian jättää sinut rauhaan! Lempeitä lukuhetkiä ja kauniita päiviä sinulle, sellaisia suloisen pehmeitä ja parantavia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, älä muuta virka! pöpö on talttumaaan päin, kuhkoputketkin paranemassa. Lyhyestä helleviikonlopusta en valitettavasti oikein päässyt nauttimaan, toivottavasti lämmintä saadaan jossain vaiheessa lisääkin. Onneksi kesää kuitenkin riittää vielä <3

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 3. Kauniit kissankellot!<3

  Hyvä, että pikkuhiljaa alkaa voimatkin palautua, etenkin kesäflunssa on helkutin íkävä.
  Nautinnollisia ja kepeitä heinäkuun lukuhetkiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa, kiitokset :)

   On kyllä juuri sellainen, sinä sen sanoit! <3

   Lukeminen maittaa! Toivottavasti saan tuotua näitä mukavia lukukokemuksia blogiinkin lähiaikoina.

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 4. Kesäflunssat pakkaavat olevat sitkeää laatua. Pikaista toipumista ja hyvää heinäkuuta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, kiitos! <3

   Sitkeää on, tauti pysyy annoilla kuin liimattuna. Välillä on tuntunut helpottavan, mutta sitten pöpö tekee kuin uuden iskun. Nyt tuntuu, että voiton puolella ollaan jo.

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 5. Voi kurjuus, miten katala ja ankara flunssa sinuun on iskenyt. :( Onneksi se taitaa olla menossa ohi. <3 Minulla oli samanlainen flunssa huhtikuussa ja heti kun vaan jaksoin, nautin ajuuri lempeiden ja kepeiden kirjojen tarjoamaa lääkettä.

  Minullakin on nyt Mortonin kirja kesken. Ja monia muita. Tuntuu, että elän vähän kirjaviidakossa. :)

  Ja kukkien keskellä - täällä blogisi kauniissa kuvissakin. Hyvää runon ja suven päivää ja hyvää oloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, ja tämä tuli täysin puskista, kolmen flunssattoman vuoden jälkeen. Hämmästys oli suuri, enkä osannut hoitaa oloani ehkä kunnolla aluksi ja se kostautui. Lempeät ja viihdyttävät kirjat ovat nyt parasta lääkettä, todellakin! :)

   Luen juuri Mortonin Takaisin Rivertoniin ja sitten heti Hylättyyn puutarhaan! Ihanaa Downton Abbey -tunnelmaa ainakin tässä Rivertonissa!

   Kirjaviidakko on ihana 'olotila'! :)

   Kiitos kommentistasi ja hyvää viikonjatkoa :) <3

   Poista
 6. Juuri tuollaista sairastamista ei osaa kesältään odottaa. Toivottavasti toipuminen käy sutjakkaammin ja pääset nauttimaan kunnolla lomasta:)

  Minä olen uppoutunut Linus Jonkmanin kirjaan introverteistä. Se on näkökulma, jota en ole ennen paljon ajatellut. Introvertit viihtyvät muuten hyvin verkossa, koska kanssakäymistä voi siellä itse säädellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, no eipä todellakaan, mutta kestettävissä sentään. Flunssat menevät aikanaan ohi ja kesää on hyvin vielä jäljellä...

   Kiitos lukuvinkistä, tuo kirja aloi heti kiinnostaa! Koen olevani jonkinlainen sekoitus ekstro- ja introvertiyttä, tuntuu, että joskus on pakko päästä olemaan ihan itsekseen, muuten loppuvat akut. Vaikka tykkään seurastakin tosi paljon.

   Tuo onkin varsin mielenkiintoinen ajatus - ja kiehtova! Netti mahdollistaa vapaan kanssakäymisen ilman normaalielämään kuuluvia sosiaalisia velvollisuuksia...

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Kiit

   Poista
 7. Voi kurjuus! Itse sairastin viime kesänä keuhkokuumeen joten tiedän mitä tarkoitat tuolla ylitsepääsemättömällä väsymisellä, koitahan levätä ja toipua!! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, minä muistan kun kerroit viime kesänä sairastuneesi keuhkokuumeeseen. Sairastit pitkään ja toipumiseenkin meni aikaa. :(

   Kiitos tsemppauksesta! <3 Olo alkaa parantua, mutta takapakkiakin on tullut. Juuri kun luulee että nyt, nyt se flunssa on selätetty, tauti iskee taas. Ihmeellsiä kantoja liikkeellä...

   Kiitos :) <3

   Poista
 8. Kuulostaapa kurjalta. Toivottavasti alat jo olla kunnossa. Sopivan löysää heinäkuuta !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppu, se kaikkein pahin taitaa olla onneksi jo takana. Löysäilen syömmeni kyllyydestä! :)

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 9. Jaxuvoimia ja heinäkuun hengailua ilman tiskikonetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Insinööri, mut kun en tyksi kertakäyttöastioista ;)

   Kiitos jaxuvoimista, jaxuhalit takasin :) <3 Öök, mikä sana!!! :D

   Poista
 10. Hyvää Eino Leinon ja suven päivää! Ja tervettä ja huoletonta heinäkuuta!

  Kauniita kuvia, erityisen ihanat kissakellot.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanna, kiitokset! Onneksi heinäkuu on vasta aluillaan, keää vielä jäljellä ja toivottavasti lämpöäkin... <3

   Kiitos kommentistasi ja oikein ihanaa heinäkuuta myös sinulle :) <3

   Poista
 11. Kaisa Reetta, pidetään nyt vähän lomaa<3

  Valitin jo, että Ompun klassikkohaaste jäi välistä, sillä olen luukenut kaikki klassikot paitsi en sitä yhtä;) ja tämä koski ennen lukematonta. Mainostan sitten senkin edestä.

  Olethan mukana Katrin kirjastohaasteessa 15.7.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, hyvin ehtisit vielä Ompun klassikkohaasteeseenkin mukaan, juttujen yhteinen julkaisupäivä on muistaakseni viimeinen heinäkuuta!

   Katrin kirjastohaasteesta en ole kuullutkaan mutta otan selvää, kiitos vinkistä!

   Kiitos kommentistasi :)

   Pidetään vähän lomaa juu <3 Mutta nyt jo alkaa olla sormissa se kutina, että kohta pitäisi päästä kirjoittamaan jotain pientä :)

   <3.

   Poista
 12. Onpas kurjaa, että olet (ollut) kipeänä. Jotkut flunssat vaan vievät enemmän voimia ja silloin on hyvä levätä, lukea ja keskittyä parantumiseen.

  Mie sain tänään luettua kirjan Ompun klassikkohaasteeseen. Me lähdetään vajaan parin viikon päästä reissuun ja sitä ennen on kirjoitettava klassikkopostaus ja ainakin pari muutakin postausta. Eihän se ole paljon, mutta jostain syystä mulla on jokin krooninen bloggausjumi - ainakin verrattuna alkuvuosien intoon. Vähä kummallista sinällään, koska tykkään kirjoittaa, mutta kuten kirjoitit, jotkin kirjat vain vaativat enemmän energiaa. Mut kirjoitellaan kun jaksetaan.

  Kuvasi ovat aina vaan niin hienoja.

  Toipumista ja ihania lukuhetkiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, kolme viikkoa meni sairastaessa, tuntui, että flunssa vaan jatkui ja jatkui, mutta nyt kaikki on taas hyvin ja kesän vietto - ja bloggailu - maistuu taas. Eilinen oli eka päivä sairauden jälkeen, jolloin tunsin itseni terveeksi.

   Ompun klassikkohaasteen kirjakin odottaa vielä hyllyssä -onneksi valitsin suht ohuen kirjan (hih), joten ehdin perehtyä siihen vielä hyvin.

   Kirjoitellaan kun jaksetaan - se on tämän homman a ja o. Pakolla vääntäminen olisi kamalaa.

   Kiitokset kommentistasi :) <3

   Poista
 13. Toivon, että olet saanut kerättyä voimia ja tauti on taipunut, koleista säistä huolimatta. Ihana asia on, että olet jaksanut lukea. Sitten aikanaan luen mielenkiinnolla, mitä kirjoja tuot blogiin asti.

  Hyvää kesää ja antoisia kirjoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, kiitos,nnyt tuntuu jo paremmalta ja kirjoittaminenkin innostaa taas. 'Pakollinen' loma teki hyvää. Viime kesänä pidin reilun kuukauden mittaisen blogitauon ja olin jo unohtanut, miten tärkeitä nämä tauot ovat. Mutta nyt jaksaa taas!

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 14. Hyviä heinäkuun lukutuokiota ja terveyttä, Kaisa Reetta!
  Minäkin sairastin jonkinlaisen "keuhkotaudin". Kun keuhkojen alaosasta ei kuulunut hengitysääniä epäiltiin keuhkokuumetta, vettä keuhkossa tai sidekudoistumista, jota minä niin pelkään. No, kuvassa ei kuitenkaan näkynyt mitään ja kymmenen päivän vahva antibioottikuuri selvitti tilanteen. Epäilen, että tauti oli viime syksyn sädehoidon kaikuja. Siinähän se parkani, muutoinkin vähän viallinen, on muutaman sentin sädetetyn alueen alapuolella.
  Saqirastaminen ei ole kivaa, varsinkaan kesällä. Ja missä se kesäkin luuraa?
  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitokset! <3

   Oi, tuo kuulostaa jo pahalta, mitä sinä koit. Onneksi kaikki selvisi ja meni hyvin! <3 <3 <3

   Itselläni taisi olla jonkinlainen keuhkoputkentulehdus ja aivan uskomaton, jatkuva ja hakkaava yskä, joka alkoi heti sairauden alussa ja jota kesti sen kolme viikkoa. Mutta nyt tuntuu paremmalta, selvisin taudista ilman antibiootteja.

   Kiitos kommentistasi ja oikein ihanaa kesän jatkoa! Lämmintä ei näytä tulevan - ei sitten millään - saammekohan lopulta intiaanikesän! Toivotaan niin ...

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!