9.4.2014

Vartiovuoren huhtikuu


Syvänsininen taivas, lämmin sää ja tuulessa liehuvat siniristiliput juhlistivat tänään vietettävää suomen kielen ja Mikael Agricolan päivää. Olo tuntui jotenkin aivan erikoisen keväiseltä!
Tuo taivaan syvä sini ihan huikaisi.


Kolme blogihaastetta on odottelemassa vastaamista. Ensimmäisenä tänne ehtinee 'Muumikirjat ja minä -haaste...
Kirjapuolella luovuin tarkoista 'kuukausisuunnitelmista'. Ne eivät kohdallani näytä toimivan. Luenkin tästä lähtien niitä kirjoja jotka sinä hetkenä hyvältä tuntuvat, ihan niin kuin tein ennen blogin aloittamistakin. 
Tällä hetkellä on luvussa Boel Westinin mainio Tove Jansson-elämäkerta Sanat, kuvat, elämä  sekä Virginia Woolfin Mrs. Dalloway. Tämän kevään puhutuin esikoinen, Tommi Kinnusen Neljäntienristeys kiinnostaisi kovasti, mutta saa sekin odotella rauhassa. Kevääksi itselleni myöntämät 'määrärahat' uusiin kirjoihin on kulutettu, joten haen kirjan kirjastosta sitten kun jonotuslista joskus lyhenee. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Huomasin, että blogi tarvitsisi jo keväisemmän ulkoasun. Lumihiutaleiden aika on tältä erää ohi. Uuden bannerin suunnittelu alkaa...

Toivottelen teille ihanaa suomen kielen iltaa!21 kommenttia:

 1. Ihanan keväisiä kuvia! Tämä on niin ihanaa aikaa, auringosta saa huikaisevan paljon energiaa. Nyt jaksaa taas ihan toisella tavalla kun valoa riittää enemmän ja pidempään illalla.
  Minulla on myös kesken Westinin kirja, mutta luen kirjaa aina silloin tällöin. Etenen kirjan parissa siis pitkin Toven juhlavuotta :)
  Minä himoitsen lukea Neljäntienristeystä, mutta kirjojen määrärahat alkaa omassakin kukkarossa olla aika tiukilla! :D Onneksi on kirjasto, mutta Kinnusen kirjan haluan kyllä omaan hyllyyni.

  Aurinkoista loppuviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, totta: valoisat, ihanat kevätillat ovat täällä taas!
   Minä luen Westiniä samalla tavoin kuin sinä, muiden kirjojen ohella pienen pätkän kerrassaan. Ensin ajattelin pitää sen vallan 'hakuteoksena', mutta teksti imaisi kuitenkin mukaansa niin, että kirja tulee luettua kokonaan, joskin hitaasti. Kiitokset kommentistasi :)

   Poista
 2. Hienot sinisen sävyt taivaalla. Alimman kuvan syvän sininen taivas ja valkoiset koivun rungot, upeata!!
  Ehkä jo ensi kuussa on hieman vihretävääkin kuvissa mukana.:)

  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa, kevään taivas huikaisee! Toivotaan, että pian alkaa vihertää, täällä Turussa näkyy jo pieniä lehdenalkuja monissa pikkupensaissa, noihin kuviin ei sellaisia sattunut.
   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 3. Oi, kun siellä on kaunista!

  Ja millaisen bannerin mahdatkaan keksiä... Nykyinen on ihan suosikkini kaikista blogibannereista, joten jään innolla odottamaan, millainen se uusi tulee olemaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, Katja! <3 Mieli lyö vielä tyhjää tuon bannerin suhteen, saa nähdä mitä tuleman pitää! :) Kiitoksia kommentistasi :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, Jonna :) Valo tekee kevään tunnun, vaik' ei vihreää vielä näy...

   Poista
 5. Suomen kielen ilta kuulostaa hyvältä, vaikka vasta nyt kuulin, minkä takia tänään liputettiin. Oma kieli kaikkine nyansseineen on arvokas ja ihana työkalu! Joissakin kirjoissa voi parhaita kohtia kelata uudelleen ja uudelleen pelkästään kauniin ilmaisun takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, suomen kieli on uskomattoman rikas.. Ja ajattele, miten pieni kielialue olemme! Hyviä kirjoja ja niissä (ja miksei puhutussa kielessäkin) esiintyviä kielikuvia voi makustella kuin parhaita gourmet-ruokia...
   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 6. Ihana kevät, hienot kuvat! Olen itse enemmän kesä- ja syksyihminen, mutta tänä vuonna kevät ja sen valo ovat olleet kaivattuja. Ihanaa seurailla kevään merkkejä uudessa kodissa ja ympäristössä. Täytyypä itsekin harkita viikonloppuna Vuosi kuvina -päivitystä, jos vain suinkin paranen tästä inhasta kevätflunssasta, joka vain jatkuu ja jatkuu...

  Minä tykkäsin kovasti Westinin kirjasta, kun sen silloin ilmestymisensä aikoihin luin. Neljäntienristeys saa sen sijaan vielä odottaa, vaikka sainkin sen synttärilahjaksi. Antaa pölyn hieman laskeutua... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suketus, niin, sulla on se ihana uusi kevät uudessa kodissa... Vuodenaikojen vaihtelu uudessa ympäristössä on jotakin ainutlaatuista... <3

   Minä olen kevät- ja kesäihminen, vähän talvikin (en sure kyllä syksynkää saapumista..) mutta kevät herättää minussa hyvin vahvaa positiivisuutta.Herään kuin talviunesta ja kaikki näyttää uudelta ja mahdolliselta.

   Kevätflunssat ovat nyt liikkeellä... Toivottavasti olosi paranee pian! <3

   Westinin teksti imaisi mukaan, vaikka ajattelin lukea sitä vain sieltä täältä ensin... Huikean pikkutarkka ja syvällinen luotaus Janssonin elämään! Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 7. Oi, hienot kuvat! Mrs Dalloway on yksi suosikkini, pitäisikin lukea uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mags, huikeaa tajunnanvirtaa Woolfilta Mrs. Dallowayssa! :)
   Kiitokset kommentistasi :)

   Poista
 8. Sinulle on haaste blogissani: http://kirjakaapinkummitus.blogspot.fi/2014/04/haastevastaus-kirja-ja-kohtaaminen.html

  VastaaPoista
 9. Ihania kevätkuvia! -- Minäkin luovuin lukusuunnitelmista, vaikka viime vuonna vielä tein niitä kesäksi ja syksyksi omansa. Huomasin, ettei se ollut mun juttuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, kiitos! :)

   Lukusuunnitelmat eivät ole minuakaan varten. Tässä kuussa esimerkiksi ajattelin keskittyä kirjoihin, jotka jollain tavalla liippaavat kukkia tai kukkien nimiä. Olin varannut ne hyllyynkin jo, mutta aikomukseksi se jäi. Huomasin kiinnostuneeni ihan muista aiheista ;)

   Poista
 10. Kauniita kuvia, taivaan sini niissä on tosiaan huikaiseva. Riemastuttavia ne ovat myös, on niin mahtavaa että kevät on tullut tänä vuonna näin ajoissa. <3 Valo lisääntyy koko ajan ja luonnossa alkaa näkyä jo vähän vihreää. Tuntuu kuin olisi enemmän elossa kuin kuukausiin!

  Totta, lumihiutaleiden aika on ohi. :) Bannerisi on upea, mutta odotan mielenkiinnolla mitä seuraavaksi keksit. Sinä taiteilija! <3

  (Olen lukenut kaikki kirjapostauksesi, ja tykkään blogistasi ja kirjoitustyylistäsi ihan hirmuisesti! Suunnitelmissani on edelleenkin tulla tänne jossain vaiheessa kommentoimaan yhtä sun toista kaikkiin vanhempiinkin teksteihisi. <3 )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, tänä keväänä on tosiaankin nautittu!! ihana kevät on ollut, taivaansineä ja lämpöä riittänyt... Sama se minulla, tuntuu, että vasta keväällä alan taas elää, herään kuin talvunesta silloin!

   Kiitos kovasti kommentistasi <3

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!