13.1.2014

Vuosi kuvina -haasteen tammikuu ja vähän muutakin...

Vihdoin saatiin talvi!
Vaikka vihreä, lumeton joulu oli ihana, on kyllä totuuden nimessä sanottava, että kyllä minä talvea olen kaivannut... Turkuunkin satoi  perjantaina hentoisesti lunta  ja vuosi kuvina- haasteen maisemat saivat  uutta ilmettä.


Vartiovuorella oli kylmä! Olisin halunnut jäädä kuvailemaan talvista kaupunkimaisemaa vähän pidemmäksikin aikaa, mutta näpit paleltuivat jo näitä kahta kuvaa ottaessani. Kiireen vilkkaa ja automaattisäädöillä... Pakkasasteita oli tänään 13, tuulen hyytävyys mukaan lukien lämpötila oli -18,7. Aikamoinen hyppäys talveen! 


Vertailun vuoksi laitan tähän parin vuoden takaisia kuvia Vartiovuoren tammikuusta... Lunta oli silloin riittämiin ja puisto kuin sadusta: 

 
  


Kotikatu (vaan ei minun, voi kun oisi) Vartiovuoren suunnalta kuvattuna:


Reippaan kävelyretken jälkeen olisi ihana käpertyä takan ääreen tai puuhellan kylkeen lämmittelemään.   Joulun aikaan siihen tapaan taas totuin. Mutta jo pelkkä ajatus elävästä tulesta lämmittää... Tässä palaa nuotio, jollaisen äärellä olen jo monet vuodet tottunut 'suunnittelemaan tulevaa vuotta'. Siinä istuskelin nytkin ja suunnitelmia syntyi!


~~~~~~~~~~~~~~~~

Luettavana on tällä hetkellä joululahjaksi saamani Joanne Harrisin Persikoiden aikaan. Kirja huokuu eksotiikkaa, magiikkaa, mausteiden ja kypsien persikoiden tuoksua!  Sitä ennen tuon blogiin Ulla-Lena Lundbergin Marsipaanisotilaan, jolla osallistun Suketuksen järjestämään Ihminen sodassa -lukuhaasteeseen.

Siihen saakka -aurinkoisia talvipäiviä!


10 kommenttia:

 1. Turussakin on jo talvi!
  Kaunista ja tunnelmallista on kuviesi anti!

  VastaaPoista
 2. Kauniisti koristaa lumi maisemaa. Kyllä se vaan paljon antaa eloa kuvaan.
  Kuinkahan minun käy;)

  VastaaPoista
 3. Viimevuotiset lumikuvat ovat taianomaisia, tosiaan kuin satua. Mutta hienoja ovat uudetkin. Minä(kin) niin nautin tästä talvisesta säästä.

  VastaaPoista
 4. Vikki, Turussakin on jo talvi, uskomatonta mutta totta! Kiitos kommentistasi :)  Leena, sydämellinen kiitos haasteesta! :)  Tiitsa, kuvien laatu on nyt vähän niin ja näin, en jäänyt pakkaseen asetuksia säätelemään... Sinun käy hyvin! :) Kiitos kommentistasi :)  Katja, tuohon lumimäärään kuin päästäisiin tänäkin vuonna ;) minäkin rakastan talvea! Kiitos kommentistasi! :)
  VastaaPoista
 5. Upean näköistä, niin se talvi tuli kuitenkin ♥

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia! Lumi tuo niin paljon valoa, ja auringon paljastuminen pilvien takaa kruunaa kaiken.

  VastaaPoista
 7. Kiitos, Maria! :)

  Viime päivinä aurinko on hellinyt (voiko niin sanoa pakkaspäivän auringosta, ehkä...) Tämä ihanuus saisi jatkua lopputalven!

  VastaaPoista
 8. Taina, kuvat ovat kuin sadusta!

  Minulla pitämys Joanne Harrisin kirjojen kohdalla vaihtelee. Eniten olen pitänyt hänellä kirjasta Appelsiinin tuoksu ja toiseksi eniten Persikoiden aikaan eli sinulla on edessä ihania lukuhetkiä.

  VastaaPoista
 9. Voi Kaisa, tästä blogistasi on tullut kerta kaikkiaan aivan suosikkiblogini! Sekä kuvasi että kirja-arviointisi ovat minun makuuni ja saavat olotilani kohoamaan, melkein irti maasta :-)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!