6.11.2013

Vuosi kuvina-haaste

P.S. Rakastan kirjoja-blogin Sara haastoi minut kertakaikkisen valloittavaan 'vuosi kuvina -haasteeseen, jonka ideana on kuvata vuoden kiertoa: sama maisema kuvataan samasta paikasta kuukausittain ja lopuksi kuvat kerätään yhteen kokoelmaksi' (suora lainaus Saralta).

Kiitos Sara ihanasta haasteesta! Pari päivää mietiskelin sopivaa kuvauspaikkaa ja odottelin taukoa syyssateeseen. Kohteeksi valikoitui Turun Vartiovuori, jossa käyskentelen usein. Paikka on yksi Turun seitsemästä kukkulasta, joten kaupungin katolla ollaan :) Otin kohteeksi kaksi näkymää ja laitan molemmista mukaan myös mustavalkoiset versiot.

Kyllä näistä kuvistakin jo huomaa, että ollaan pitkällä syksyssä. Maan peitoksi varissut lehtimattokin on jo aikaa sitten korjattu pois, maisema niin paljas kuin marraskuussa vain voi.
Valaistusolosuhteet olivat nyt jotenkin tosi hankalat: Sade väistyi, aurinko tuli esiin ja kirkkaat pumpulipilvet pyrkivät ylivalottumaan...
Jaan tämän haasteen eteenpäin muutamalle luonto- ja maisemavalokuvausta harrastavalle... Rohkenen pyytää seuraavat  blogit mukaan haasteeseen:

  ~~~~~~~~~~~~~~~~

Kirjarintamaltakin jotain: tällä viikolla tuon blogiin Alan Hollinghurstin hämmentävän Vieraan lapsi-romaanin, joka osoittautui haastavaksi lukukokemuksiani. Kirja avautui minulle vasta pikku hiljaa sitä lukiessani...

* Syksyn lehdet poistuivat myös blogin sivuelementeistä - Jätän ulkoasun pelkistyneen vaaleaksi siihen saakka kunnes kameraan tallentuu jotakin blogin taustaksi soveltuvaa.


9 kommenttia:

 1. Kaunis paikka, tuolta saa varmasti joka kuukausi valloittavia kuvia. Jopa marraskuun kosteudessa näyttää hyvältä, kun valoisaan hetkeen osuit.

  Olen usein ajatellut, että olisi kiva saada otettua kuva Jyväsjärvestä aamulla, kun ohitan sen työhön mennessä. Järvi näyttää joka päivä erilaiselta. Tiedän kuitenkin, ettei se onnistu käytännössä. Kameran ja jalustan kanssa ei mennä töihin, puhumattakaan että aamulla olisi aikaa. Kiitän haasteesta, mutta jätän väliin. Odotan silti sinun kuviasi:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kaisa, mielelläni otan haasteen vastaan...nyt on vain löydettävä kuvauskohde jostain suht läheltä.
  Sinä löysitkin kauniin kuvauskohteen.

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta, täytyy minunkin katsella paikkaa kuvaukseen, marraskuusta varmaan aloitetaan ♥
  Kivaa loppuviikkoa Kaisa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta, ihanainen! Noin valloittavaa kuvauspaikkaa en varmaan löydä, mutta jotain voisi tulla sarjassa "pelto ja lato".

  Iloa päivääsi!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Kaisa, paikan etsintä käynnissä ;)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Kaisa, otan mielelläni tämän haasteen vastaan! Toinen projekti mahtuu kyllä suunnitelmiin, töyhtötiaisprojektin lisäksi :)
  Kohde haussa!
  Tämä kohteesi onkin tuttu Turun vuosilta!

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, että lähdit mukaan haasteeseen, ja vau mitä kuvia! <3 Upea paikka, en ihmettele että käyt siellä mielelläsi. :)

  Tosi hienoja myös nuo mustavalkoiset versiot, hieno - ja tyylikäs - idea!

  VastaaPoista
 8. Ah, kaunis syntymäkaupunkini!

  Oi, kiinnostaa, mitä sanot kirjasta, joka oli minulle viime vuoden paras lukuelämys. Ja myös kirja, joka on listalla, jolle joskus laitan 20 parasta blogissani ikinä. Eli niin paljon pidin;)

  VastaaPoista
 9. Katriina, ymmärrän toki tuon.. Kiitos viestistäsi :)

  Ole hyvä Sirpa, mielenkiinnolla odottelen maisemakuviasi! :)

  Seija, olepa hyvä, marraskuusta voidaan aloittaa! :) Mukava päästä seuraamaan sinunkin maisemakuvakavalkadiasi!

  Akvis, kiva kun lähdit mukaan! :) Ladot ja pellot ovat ihania maisemia, vuodenajan muutoksethan näkyvät niissä ihanasti! :)

  Tiitsa, mukavaa, kun otit haasteen vastaan! :)

  Vikki, kiva kun yksi haaste vielä mahtui mukaan, kiva että osallistut! :)

  Sara kiitos itsellesi tästä ihanasta haasteesta! Mahdottoman kivaa olla tässä mukana! :)

  Leena, vihdoin sain tiiliskiven loppuun ja tuon tekstin hiottua mahdollisesti jopa ymmärrettävään muotoon. Kirja oli elämys.. toisaalta raskas aiheensa ja pikkutarkkuutensa puolesta. Se antoi totisesti haastetta. Pidin kirjasta paljon! Kiitos komentistasi :)

  <3

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!