13.1.2016

Ehdokkaani Blogistanian Finlandiaan ja Globaliaan


Kirjabloggaajat asettavat tänään ehdokkaansa Blogistanian parhaiksi vuonna 2015 suomeksi, ruotsiksi tai saameksi ilmestyneiksi kirjoiksi neljässä eri kategoriassa joita ovat: kotimaisen kaunokirjallisuuden Finlandia, käännetyn kaunokirjallisuuden Globalia, lastenkirjallisuuden Junior, sekä Tieto. Blogit, joissa äänet kerätään ja tulokset julkistetaan ovat tänä vuonna seuraavat: 1. Kulttuuri kukoistaa, 2. Kirjallisena. Minna, 3. Luetaanko tämä? ja 4. les! lue!  Tulokset julkistetaan näissä blogeissa huomenna, 14.1.
Osallistun tänä vuonna kahteen kategoriaan.

Ehdokkaani Blogistanian Finlandiaan: 
3 pistettä: Laura Lindstedt: Oneiron
2 pistettä: Katja Kettu: Yöperhonen
1 piste:     Asko Sahlberg: Irinan kuolemat


Ehdokkaani Blogistanian Globaliaan:
3 pistettä: Mihail Šiškin: Neidonhius
2 pistettä: John Williams: Stoner
1 piste:     Jevgeni Vodolazkin: Arsenin neljä elämää

12 kommenttia:

 1. Oneiron ja Stoner taitavat olla itärannan Kudottujen kujien kaupungin kanssa tämän vuoden pistehait. Useilla listoilla tulleet vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niina T., Kudottujen kujien kaupunki odottelee minulla vielä lukemistaan, en tiedä, kuinka seolisi vaikuttanut valintoihini. Minä olen juuri aloittamassa blogikierrosta, hauska nähdä, minkälaisia kirjoja on äänestetty

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 2. Yöperhonen oli minunkin listallani. Tuo Stoner vaikuttaa aika vahvalta ehdokkaalta monen listoilla, en ole sitä ehtinyt lukemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, lue ihmeessä Stoner, olisi tosi mieleniintoista tietää, mitä siitä pidät.

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 3. Irinan kuolemat oli kirjastossa jo käsissäni, mutta en viitsinyt sitä lainata, koska laina-aikaa olisi ollut vain viikko. Pitää joskus siihen tarttua. Neidonhius kiinnostaisi myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, koska en tiedä kirjamakuasi niin tarkkaan, niin en osaa suositella täsmänä... Mutta kumpainenkin mainitsemistasi on joka tapauksessa tutustumisen arvoinen!

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 4. Täältäkin löytyy Irinan kuolemat. :-) Kiinnostaa tuo kirja nyt kovasti ja Sahlberg keikkuukin lukulistallani. Tammilehto herätti viime vuonna kiinnostuksen. Myös Neidonhius houkuttelee, ja se onneksi löytyykin valmiiksi hyllystäni. :-) Stoner ja Yöperhonen löytyy multakin. Jännittävää nähdä huomenna, miten käy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa kaimani, täältä löytyy ja bongasin kirjan myös jostain muulta listalta! Teos oli rankka, niin rankka että meinasi viedä mehut lukijasta, mutta näin se sitten kääntyi! En voinut muuta kuin ottaa uskomattoman Sahlbergin mukaan tähän... Harkitsin Irinaa vieläkin ylemmäs...

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 5. Oneiron, Yöperhonen, Stoner ja Neidonhius - onpa meillä samoja valintoja! Vain kolmoset ovat erit. 2015 oli upea kirjavuosi, nyt tulee ehkä samanmoinen. Aika huikeaa!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, samoilla kirjoilla pitkälti mentiin! Kirjavuosi oli hieno, toivotaan tästä samanlaista tai vielä parempaa! <3

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 6. Oneiron, Yöperhonen ja Stoner<3

  Ja nyt nauttimaan kevää kirjasadosta!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, oi kyllä! hienot kirat pääsivät loistamaan tänä vuonna!

   Juuri aloittelemassa, eka tämän vuoden uutuuteni on aina yhtä ihana Toni Morrison.

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!