31.5.2015

Toukokuun blogatut

  Toukokuussa nautin kirjoista kolmella eri formaatilla: perinteisessä paperimuodossa, e- kirjoina sekä mp3-äänikirjoina. Ehdin kirjoittaa seitsemästä teoksesta, kuukauden kahdeksannen kirjabloggauksen piti osua tähän päivään, mutta juttuni Anthony Doerrin kirjasta Kaikki se valo, jota emme näe on vielä pahasti kesken, enkä ollut tänään yhtään kirjoitustuulella.
Toinen kirja jonka haaveilin saavani luetuksi ennen kuun vaihdetta oli Mihail Shishkinin Neidonhius, joka osoittautui kuitenkin niin täyteläiseksi romaaniksi, että sen lukeminen vaatii ainakin minulta hidasta, pohdiskelevaa lukurytmiä, vähän samaan tapaan kuin esimerkiksi Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme.

Mutta nyt päivän teemaan.


Kuukauden suosikikseni nousi itseoikeutetusti Peter Hoegin Susanin vaikutus, joka nousee korkealle myös koko kevätkauden lukemistossani.  Hoegin huikea tyyli ja villisieluinen Susan Svendsen tekivät tästä kirjasta unohtumattoman lukukokemuksen. Tämä on kirja, josta löytyy niin perhedraamaa, trilleriä kuin dystopiaakin. Hoeg maalaa pelottavia tulevaisuudenkuvia, mutta tekee sen kummallisesti (ja ihanasti) kieli poskessa.

Luin myös suomalaista dystopiaa. Esa Mäkisen Totuuskuution tulevaisuuskuviot ovat uskottavia, melkein jo nykyisyyttä. Kel on tieto, sil on valta...

Palasin ruotsalaisen dekkaritaiteen pariin kuuntelemalla Stieg Larssonin Millenium-trilogian aloittavan Miehet jotka vihaavat naisia. Kirja kuuluu rikoskirjallisuuden aatelistoon, ja sen toinen päähenkilö, Lisbeth Salander - oih, mikä rebel hän onkaan! Jatkan trilogian seuraamista kesällä.

  Johannes Linnankosken Laulu tulipunaisesta kukasta vei minut 1890-luvulle, suomalaisen romantiikan kultakauteen. Kaunista luontokuvausta, pateettisuutta ja nuoren sydämen paloa!


Mirkka Lappalaisen Maailman painavin raha on historiateos vailla vertaa. Lappalainen johdatti minut Ruotsi-Suomen 1600-lukuun aseistariisuvan ihanasti. Rakastan tätä kirjaa!

Seija A. Niemi kertoo Koivu Suomen kansallispuu -teoksessaan suomalaisten lempipuun tarinan. Kauniista kirjasta löytyy koivutietoa laidasta laitaan: kulttuurihistoriaa, teollisuutta, muotoilua, kansanperinnettä, tulevaisuuden visioita...

Ja toukokuussa blogissa tuoksuteltiin koivun lisäksi myös maailman ihanimpia hajuvesiä: Fairleyn ja McKayn kirjoittama Parfyymien salat on parfyymifriikkien raamattu. Teos esittelee tuoksumaailmaa monipuolisesti, kauniiden kuvien kera.

Toivotan blogissa pistäytyville ihanaa kesäkauden alkua! 6 kommenttia:

 1. Arvaa mitä: Šiškin ei onnistu minulta! Sen sijaan Pelon kirjaa join kuin kuolemanjanossa: Vedin sen yhtä putkea eli jätin kaiken muun, kunnes kirja oli luettu.

  Sinulla on ollut kiinnostava huhtikuu eli kiroja laidasta laitaan. Minulla alkoi nyt dekkarikuukausi eli se on suvi nyt;)

  Kunpa tuota yläbanneriasi saisi korttina: Käyn ihan oikeesti sitä täällä ihailemassa.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, arvaa: Shishkin on mullekin varsinainen vuoristorata. Jooissakin paikoin teos tuntuu parhaalta ikinä, joskus tunnen musertuvani sen alle. Nyt loppusuoralla - ja sitten hamuan kyllä jotakin keveämpää!

   Kiitos komentistasi :) <3

   Poista
 2. Ihanaa kesäkauden alkua myös sinulle, ihana Kaisa Reetta! ♥ Minä aloitin ensimmäisen kesälomanpätkäni tänään, ja oikein odotan että pääsen lähipäivinä lukemaan paitsi paljon kirjoja, myös kirjaystävieni lähiviikkojen blogitekstejä. Toukokuu oli niin hektinen, etten ole ehtinyt kuin olla töissä, nukkua ja ravata koiralenkeillä.

  Siskinin Neidonhius on huikea. En aivan vieläkään tiedä, mitä luin - paitsi että jotain mahtavan hienoa se oli. Yritän myös saada siitä bloggauksen aikaiseksi lähipäivinä. Odotan kovasti mielipidettäsi siitä, samoin kuin Doerrin kirjasta. ♥ Watersiakin luemme lähiaikoina molemmat, lisäksi minulla on kesken Mirkka Lappalaisen toinen tietoteos (kylläpä hän kirjoittaa hyvin!), ja aion lukea piakkoin myös Hoegin uusimman, sekä Linnankosken klassikon (joka minun olisi pitänyt oman taustani vuoksi lukea jo lukiolaisena). Samoja ihania kirjalatuja tässä siis kuljetaan. ♥ :)

  Rakastan tuota uutta kesäbanneriasi, se on aivan pakahduttavan ihana! ♥ Ihan jo pelkästään sen takia tänne blogiisi on aina niin ihanaa tulla, sekä tietenkin muiden upeiden kuviesi, ja mahtavan hyvien tekstiesi vuoksi. Oih! ♥

  (Tulipa paljon sydämiä, hih - mutta kaikki on jotenkin niin ihanaa juuri nyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, ihanaa kuulla että kaikki tuntuu ihanalta! Niin - voiko mitään tätä ihanaaa olla, kesä, kesä kesä kesä on saapunut! itsekin hehkutan ihan täysillä :)

   Shiskinin Neidonhius on uskomaton lukukokemus. tuossa yllä jo Leenalle mainitsin, että se oli mulle yhtä pyöritystä. Kävin kirjaa lukiessani aika monia tunteita läpi -iihastuksesta uupumiseen. Neidonhius on kirja, jonka varmasti tulen muistamaan aina...

   Ihanaa, että ensimmäinen lomasi on alkanut, toivotan sinulle hyviä hetkiä kirjojen ja muiiden elämysten parissa! <3 <3 <3

   Kiitos ihanasta, ihanasta kommentistasi, Sara!!! <3 Sydämiä tarvitaan aina, niitä saa vaikka sataa! <3

   Poista
 3. Minäkin pidin Lisbeth-sarjan ensimmäisestä osasta, mutta siihen se jäi minun ostaltani. Toista osaa koetin lukea, mutta ei se tuntunut yltävän laisinkaan samalle tasolle. Susanin vaikutus on minulla juuri kesken, ja olen pitänyt kirjasta. Oletko jo lukenut Lumen tajun? Se on mielestäni paljon parempi kuin tämä. Tosin kesäaikaan luettavaksi se on aikas luminen kirja. :) Oikein ihanaa lukukesää sinulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marikaoksa, onpa nyt mukava sitten nähdäkin, miten minulle käy seuraavien osien kanssa!

   olen lukenut Lumen tajun, eikä tämä kirja sen yli käy, Lumen tajuhan oli ja on jotain niin niin omanlaistaan...

   Kiitos samoin sinulle ihanaa lukukesää ja kiitos kemmentistasi :) <3

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!