2.5.2015

Huhtikuun blogatut


  Huhtikuu oli hyvien tarinoiden kuukausi. Bloggasin kahdesta hienosta lukuromaanista:
Justin Gon Katoava aika vei tunteikkaalle matkalle halki 1900-luvun ja  Euroopan, etsimään ajan virtaan unohtunutta rakkaustarinaa...
Ja Sadie Jonesin Ehkä rakkaus oli totta  johdatti lukijansa 1970-luvun huumaavaan Lontooseen, taiteeseen ja nuoruuteen...


Ihana David Suchet sulatti sydämeni kirjallaan Hercule Poirot ja minä
Jälkkäriksi  nautin Agatha Christien ennen julkaisemattoman rikosnovellin lisukkeineen: Hercule Poirot  ja huvimajan arvoitus on aitoa ja konstailematonta Christietä.

Edit: Ilouutinen Yleltä meille kaikille Poirotin ystäville! David Suchetin tähdittämä  Hercule Poirot alkaa taas pyöriä telkkarissa taas 15.5. ja jatkuu läpi kesän, aina syyskuuhun saakka.

Tartu tilaisuuteen -pienoisromaani tutustutti minut Nobel-voittaja Saul Bellowiin.  Ihastuin sanataiturin tyyliin niin, että jatkoa seuraa!

Ja sitten oli tietenkin ihana Hannu-Pekka Björkman: Hänen esseekokoelmansa Valkoista valoa on varmasti yksi niistä teoksista, joiden äärelle palaan vielä monen monta kertaa.

***
Toukokuu on alkanut sateisesti... Pienen ropisevan kävelyretken jälkeen on ihanaa käpertyä hyvän kirjan seuraan!
Tässä kuussa luen monenmoista. Luvassa on hienoja lukuromaaneja ja venäläistä nykykirjallisuutta, suomalaista dystopiaa, historiaa ja muita tietokirjoja.
Formaattikokeilut jatkuvat: Perinteisen kirjan ohella koen kirjallisia elämyksiä sähkö- ja äänikirjojen muodossa! 

Toivottelen kaikille suloisista suloisinta toukokuuta! 

6 kommenttia:

 1. Hercule Poirot ja minä...kirjan luettuani haluan ehdottomasti katsoa jonkun näistä Agatha Christien teoksista.
  Vielä odottelen Huvimajan arvoitusta sekä Ehkä rakkaus oli totta. Katoavan ajan saan huomenna käsiini.

  Toukokuun kirjat ovat siis valittuina, Kiitos Sinulle Kaisa Reetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa,Sinulla on edessä ihania, ihania lukuhetkiä <3

   Kiitos sinulle kommentistasi ::)

   Poista
 2. Kaisa Reetta, kuukausi oli ihanan laadukas! Hercule Poirot ja minä oli kiehtova ja Ehkä rakkaus oli tottta yllätti täysin, ainakin minut. Odotin jotain vähemmän vievää.

  Saul Bellowilta olen varmaan lukenut melkein kaiken ja jaksan häntä aina vain suositella. Kävin eilen eräästä vanhasta kirjasta kiintoisan blogiviestityksen lukijani kanssa ja siellä puimme satiirin vaikeutta kirjallisuudessa, sillä sehän on tiatoalaji. Mieleeni ei muistunut kuin yksi satiirikko, joka oli onnistunut täydellisesti ja hän oli Saul Bellow. Siis silloin kun hän kirjoitti satiirisesti ja aika usein hän sitä teki.

  Oi ihanaa toukokuuta, Kaisa Reetta <3 Toivokaamme kukkia ja kiinnostavia kirjoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena,oli taas niin ihana lukukuukausi! toukokuusta on tulossa samanveroinen, luulen, sillä olen valikoinut lukulistalleni ihania helmiä taas, ainakin intuoin niin...

   Saul Bellowin satiiri on niin uskomattoman etevää, totta, totta! <3

   Kiits kommentistasi :)

   Poista
  2. Toivon, että voin todeta toukokuusta samaa;) Meidän suvussa toukokuu on aina kaikkien juhlien kuukausi, kuin kaikkien synttärit olisivat toukokuussa tai...tai joulukuussa. Toukokuulla vielä äitienpäivä ja puutarha vain veisi minua. Ans' kattoo ny kui täs käy.

   Kunpa Bellowista saataisiin uusia sidottuja painoksia.

   <3

   Poista
 3. Hieno katsaus ja hyvä on ollut huhtikuusi. Mukavaa toukokuuta.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!