28.2.2015

Helmikuun blogatut kirjatHelmikuussa bloggasin näistä kirjoista:

* Kuukauden huimin lukukokemukseni oli  John Williamsin Stoner, teos, josta povataan jo koko vuoden parasta kirjaa.

Haruki Murakamin iki-ihana Kafka rannalla pääsi sekin tähtikirjastooni.

* Bloggasin myös jo kauan mukanani kulkeneesta japanilaisen runoilija Ema Saikoon ihanasta runokokoelmasta Tunteeni eivät ole tuhkaa.

* Otteessaan pitävää jännitystä helmikuuhuni toi Peter Jamesin hieno laatudekkari Kuolema leikkii tulella.

* Taiteen ja kauneuden maailmaan minut johdatti Hannu-Pekka Björkman esseekokoelmassaan Kadonneet askeleet.

* Kuukauden laimemmaksi lukukokemuksekseni jäi Jennifer Eganin Sydäntorni. Kirjassa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta en saanut muodostettua Eganin tarinaan sellaista henkilökohtaista suhdetta kuin hyvän lukukokemuksen muodostuminen kohdallani vaatii.

*** 

Tänään kuuntelen Sibeliuksen Luonnotarta,  esittäjänä upea Karita Mattila. Video on erittäin vaikuttavasti toteutettu!

Luonnottaren myötä toivottelen teille hyvää Kalevalan päivää!12 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvien kirjojen kuukaudelta! Stoner pitänee hankkia ja Kafka rannalla on lukujonossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, oli tosi hyvä kirjakuukausi. Maaliskuusta 'uhkaa' tulla myös aika hyvä, olen valkannut lukemiseksi kirjoja, joiden uskon olevan aikamoisia helmiä...

   Stoner kannattaa hankkia! <3

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 2. Tänään, kun noudin Stonerin kirjastosta, niin pari kirjastonhoitajaa tuli vuolain sanoin kehumaan kirjaa.
  Ihan vielä en pääse kirjaan käsiksi...Kuolema leikkii tulella pitää vielä jännityksessä...

  Mukavaa Kalevan päivän iltaa!

  VastaaPoista
 3. Sirpa, ihana kuulla, että sait Stonerin heti. Olit ajoissa liikkeellä! Kirja oli minulle suuri elämys. Semmoinen, joka ei hyvin äkkiä unohdu...

  Kuolema leikkii tulella oli huima dekkarikokemus!

  Kiitos kommentistasi :)


  VastaaPoista
 4. Helmikuuhusi on mahtunut monta hienoa helmeä... Stoner odottelee minua kirjastossa, ensi viikolla haen sen... Saikoota en myöskään ole unohtanut ja tuo Björkman, niin...

  Ihanaa alkavaa maaliskuuta! Maaliskuu on kevätkuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, Stoneria jaksaisin hehkuttaa vaikka kuinka, siispä jälleen: mielettömän hienon kirjakokemuksen tulet saamaan kun Stonerin avaat! <3 <3 <3

   Kiitos Katja ihanainen, hyvää maaliskuuta myös sinulle ja kiitokset kommentistasi :)

   Poista
 5. Kaisa Reetta, minäkin uskon, että Stoner on nyt miltei jo vuoden paras kirja. Jätän yhden prosentin varan, jossa ilmestyy vaikka uusi 'jänis'.

  Miten helpottavaa kuulla, että et mitenkään hurmaantunut Sydäntornista, sillä olen vieäkin miettinyt, teinkö virheen, kun jätin sen ottamatta lukuun. Vaistoni vain sanoi, että 'Sydäntorni ei ole mun juttu'.

  Oi, sinäkin olet oopperan ystävä, minä myös. Kävimme monta vuotta Savonlinnan oopperajuhlilla ja viivyimme koko viikonlopun. Ne vuodet ovat nyt myöhemmin, sillä...muuta tulossa. Oopperaa en ole jättänyt, sillä olen ostanut paljon Karitan levyjä, kuin myös 'kolmea tenoria', eri oopperoita kuin myös Johanna Rusanen-Kartanoa, johon saimme kerran esityksen jälkeisessä tilaisuudessa kunnolla tutustuakin. Hän on hurmaava ihminen ja miten paljon kehittynyt vuosien myötä. Iiiik, nyt tiedän, miten yllätän sinut tänä vuonna!!!!!

  <3

  PS. Paras ystäväni sai minulta Kylmä saari ja arvasin, että sen just hänelle,kuten minullekin. Koska täällä oli mennä viikolla koulujen hiihtilomat, hän luki sitä kahtena yönä aamutunneille eli kunnes kirja oli luettu. Minusta vain Vannin kirjassa oli sitä jotakin, sellaista oikeaa rouheutta ja psykologista tarkkailua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, otan pian lukuun tuossa sivupalkissakin näkyvän Mihail Shishkinin Neidonhiuksen. En usko, että se menee Stonerista ohi, mutta intuioin saavani taas hyvin erikoislaatuisen lukukokemuksen.
   Katsotaan, jääkö Williams tämän vuoden kirjakuninkaaksi , hyvin todennäköisesti näin tulee tapahtumaan!

   Sydäntorni oli mulle ristiriitainen lukukokemus. Toisaalta siinä oli muutama jännä ''kirjallinen kikka', joista kerron jutussani, mutta kokonaiskokemus jätti minut jos ei nyt ihan kalikaksi niin viileäksi ainakin. Se, että osuuko kirja lukijaansa, on varsinaista sielutiedettä!

   Oopperaa on aina välillä mukava kuunnella. en voi sanoa olevani intohimoinen oopperan ystävä, mutta jotkut teokset menevät sieluun... Iih, millä sä mut yllätät tänävuonna? Nyt jo alkoi jännittää ;) <3

   Kylmään saareen täytyy tutusta, kiitos vinkkauksesta, jälleen! <3

   Kiitos Leena ihanainen kommentistasi :)

   <3


   Poista
 6. Stoner polttelee ihan hirveästi, ja haluan sen ehdottomasti omaan hyllyyni! Taidan lykätä lukemista kuitenkin hieman myöhemmäksi sillä haluan että lukuhetki on juuri oikea. Odotukset ovat korkealla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, Stoner vie sulta jalat alta, usko pois! :) Ja totta, hyvän lukukokemuksen takaa oikea ajoitus, mutta tällä kertaa voisin jopa sanoa, että Stoner iskee melkein hetkestä piittaamatta.

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 7. Oi noiden kuihtumassa olevien tulppaanien kauneutta! Ja sama lukemillesi kirjoille. Stoner on minullakin alkuvuoden parhaimpia ja kirja tulee luultavasti vuoden lopulla sijoittumaan sinne ihan kärkeen. Niin vähäneleinen ja kuitenkin niin täysi! Kirja, josta en menisi muuttamaan mitään.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kuihtuvat kukat ovat joskus paljon kuvauksellisempia kuin tuoreet, olen huomannut!

   Saa nähdä, minkälainen kirja lopulta yllättää Williamsin Stonerinkin... Mielenkiintoinen kirjavuosi meneillään! <3

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!