7.12.2014

Lukuhaasteista - menneestä ja tulevista

  Osallistuin tänä vuonna yhteen lukuhaasteeseen - 'blogiurani' ensimmäiseen. Ensi vuonna ajattelin uskaltautua jo kahteen (juu, nälkä kasvaa syödessä!)  ja niistä toisen olen jo valinnut. Jossakin utuisessa tulevaisuudessa sintää omankin lukuhaasteen järjestäminen, mutta sen aika ei ole ihan vielä...


  
Se ihka ensimmäiseni oli Eniten minua kiinnostaa tie -blogin Suketuksen järjestämä Ihmisiä sodassa -haaste. Kurkatkaapas tuosta seuraavasta linkistä, miten huiman homman hän on tehnyt järjestäessään kaikki haasteen yhteydessä luetut kirjat omiin, käteviin kategorioihinsa! Tätä listaa sopii käyttää jatkossakin hyvän luettavan etsimiseen ja löytämiseen

  Sitten uusiin haasteisiin: Anna minun lukea enemmän -blogin Annami polkaisi tämän kuun alussa käyntiin kiinnostavan Kirjallisen retken pohjoismaissa. Annamin innostamana aion tutustua erityisesti islantilaiseen, norjalaiseen ja tanskalaiseen kirjallisuuteen. Ensi alkuun minulla on tulossa lukuun kaksi islantilaista kirjailijaa, Thórarinn Eldjárn ja Sjón, joiden teoksiin minun on tarkoitus perehtyä heti joulun jälkeen. Haasteen minimitavoitteena on lukea ainakin kaksi pohjoismaista kirjaa (kotimaiset poislukien), joten ainakaan stressi ei tässä haasteessa pääse yllättämään.

  On hyvin mielenkiintoista seurata, minkälaisiin seikkailuihin pohjoismainen retki meidät lukijat vuoden aikana johdattaa. Itseäni kiinnostavat romaanien lisäksi pohjoismaiset saagat ja maista erityisesti Islanti ja Norja. Vielä ehtii mukaan *wink*!
Kuvan lähde: Anna minun lukea enemmän


Se vuoden toinen lukuhaaste on vielä hakusessa. Saa vinkata! 

                     

12 kommenttia:

 1. Suketuksen Ihminen sodassa -haaste oli niin hieno ja innostava. Sodasta kertovat kirjat ovat itselleni kovin tärkeitä, rakkaita ja mieluisia, ja minua ilahdutti kovin, että ihmiset lähtivät lukuhaasteeseen mukaan niin innokkaasti. Haasteen myötä olen saanut paljon uusia ja hyviä lukuvinkkejä. Lukuhaasteet ovat muutenkin ihan huippuja! Toivottavasti saamme joskus nähdä myös sinun lukuhaasteesi - on hykerryttävää yrittää arvailla, mistä aiheesta se voisi olla. <3

  Pohjoismaisen kirjallisuuden lukuhaasteeseen olen itsekin lähdössä mukaan aivan innoissani. Rakastan ruotsalaista ja norjalaista kirjallisuutta, ja tanskalainen ja etenkin islantilainen kirjallisuus kiinnostavat kovin. Olen jo suunnitellut pienimuotoista lukulistaa ensi vuodelle - sieltä löytyy myös mainitsemasi Sjón.

  Ihanaa alkavaa viikkoa, Kaisa Reetta! <3 (Ja voi noita kuviasi taas. <3 )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, Suketuksen haaste oli uskomattoman suosittu - enkä yhtään ihmettele: aihe oli mitä monipuolisin ja mielenkiintoisin! Haasteen saldo oli pökerryttävä, sen aikana luettiin varmasti satoja ja taas satoja kirjoja!

   Lukuhaasteet ovat tosiaankin mainioita, toivottavasti niitä ilmestyy ensi vuonnakin paljon. Vaikka kaikkiin ei itse osallistuisikaan niin silti niitä tulee seurattua - joskus hyvinkin tiiviisti. Sellaisia olivat minulla esimerkiksi Vuosi Toven matkassa ja Keltainen kesä, jotka olivat molemmat niin ihania, että nyt vähän harmittaa etten itse osallistunut. Mutta onneksi tulee uusia! <3

   Mikähän mahtaisi olla minun lukuhaasteeni aihe - siinäpä olisikin miettimistä! Joitakin ajatuksia toki on jo lennellyt - suuntaan jos toiseenkin ;)

   Minulla on jo nyt sellainen kutina, että pohjoismainen retki tulee olemaan aivan fantastinen! Innolla odotan kaikkien siihen osallistuvien panosta ja mietin, minkälaisia aarteita matkalla löytyykään - Annamille kiitos ihanan haasteen järjestämisestä!

   Mukavaa viikonalkua myös sinulle Sara ja kiitos ihanasta kommentistasi! <3

   Poista
 2. Kirjallinen retki Pohjoismaissa kiinnostaisi kovasti. Uskallan yleensä ottaa vain yhden haasteen per vuosi. Tämä voisi olla se haaste. Ihminen sodassa-haaste oli tämän vuoden the haaste kohdallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen, minua kiinnostaa tässä haasteessa varsinkin nuo vähemmän tuntemani maat, Ruotsin kirjallisuus on jo sitten vähän tutumpaa.

   Itse ajattelin, että kaksi lukuhaastetta per vuosi on minulle sopiva määrä, kolme olisi jo liikaa.

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 3. Kaisa Reetta, ihania kuvia - ihan aitoa joulun taikaa ja tuiketta <3

  Minäkin seurailen mielenkiinnolla muutamia haasteita, mutta saattaa olla että hieman tuulisena ja vapaudenkaipuisena lukijana olen huonohko niihin osallistumaan... Tämän hämyajan tunnelmoin silti Ullan ihanassa talvihaasteessa :)

  Tuo Annamin haaste on hieno, mutta ehkäpä itse osallistun siihenkin sivustaseuraajana, luen ehkä sattumalta ja tuulten johdattelemana jotakin sopivaa... Ja seurailen mm. sinun kirjoituksiasi :)

  Ja oi, mielenkiinnolla odottelen sitäkin, millaisen haasteen sinä hengetär virittelet... Lupaan olla ainakin ahkerana seurailijana siinäkin!

  Tähtösten taikatuiketta päiviisi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, oi kiitos! <3

   Kun aloitin kirjablogin pitämisen, ajattelin, etteivät haasteet ole minua varten - että ne kahlitsisivat liikaa lukijavapauttani. Nyt olenkin yllättäen havainnut ne enemmänkin mahsollisuuksiksi tutustua uuteen. Päätin kuitenkin, etten ahnehdii liikaa, sillä - kuten sinäkin - rakastan vapauttani lennellä kirjatuulten mukana (ihanasti muotoilit tuon!).

   Toivottavasti tulet viihtymään pohjoismaisen reissun seuraajana! Omalta osaltani lupaan etsiä siihen mahdollisimman mielenkiintoisia kirja-aarteita!

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 4. Kauniita jouluisia kuvia!!

  Iloista joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos, Sirpa :)

   Sitä samaa toivottelen myös sinulle, mukavia päiviä joulun alle! <3

   Poista
 5. Minä myöhästyin ja just nippa nappa ehdin tuohon Suketuksen haasteeseen mukaan. Seuraan niin montaa blogia, että se oli vain jäänyt minulta huomaamatta. Hirveän hassua, että aina sanon olevani lukematta sotakirjoja, mutta tosiasiassa luen mieluusti aika paljon sotaa sivuavia kirjoja ihan kiinnostuksesta historiaan. Silläpä tuo Suketuksen haaste olikin niin napakymppi. Ehkä huomasin sen sinun blogistasi...ja sitten tulikin kiire;)

  Olen lukuhaasteiden suhteen kuten Katja eli minusta ne vievät minulta vapauttani liidellä tai jos tosi sanon, sitäkin vähää vapaata, mikä jää jäljelle jo aikaa sitten valitsemistani kirjoista. Sen sijaan kaikkiin pieniin piristyshaasteisiin olen osallistunut ylen innokkaasti vuosien aikana.

  Jännittävää seurata, mitä sinä keksit;)

  Mukavia joulunalustunnelmia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, olen bongannut sulta monia hyviä sota-aiheisia kirjoja vuosien varrella! Niitä tulee varmasti hakemattakin eteen kun palon lukee. Tänä vuonna tapetilla ovat olleet tietenkin 1. maailmansota ja siihen liittyvät jutut, luulen ma?

   Minäkin pidän vapaasta liitelystä mutta jos haasteista ei ota stressiä, ovat ne ihan mukavia lisiä lukuharrastusta maustamaan. Liika on tietysti liikaa, itse ajattelin pitäytyä kahdessa per vuosi. Enpä olisi ajatellutkaan kohtapuolin tarttuvani islantilaisiin teoksiin tai pohjoismaiseen tarustoon ilman tätä uutta haastetta.Oikeasti olen aika innostunut nyt juuri varsinkin tuosta saagapuolesta... Aion tutustua mahdollisimman hyvin ja laajasti pohjoismaiseen kulttuuriperinteeseen tätä kautta.

   Kiitos kommentistasi :)   Poista
 6. Minustakin Suketuksen haaste oli yllättävän antoisa ja monipuolinen. Luulen, että pohjoismaisten kirjojen haasteesta tulee myös antoisa ja uusia löytöjä tarjoava. Hyppäsin siihen mukaan kevyellä otteella. -- Vuodenvaihteen tienoilla yleensä julkistetaan uusia haasteita, jospa silloin löytyisi se toinen, johon innostut mukaan. Itse olen vallan hurahtanut haasteisiin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, minä vähän lipesin Ihminen sodassa -haasteesta, kun todellisuus sotineen vyöryi vastaan. Mutta tarkkaan seurasin haasteen etenemistä muissa blogeissa.

   Kevyellä otteella on paras! <3

   Nyt kun minä mietin tuota pohjoismasta retkeä, niin saattaapa olla niinkin, että se riittääkin minulle tämän vuoden haasteeksi. Se on sen verran laaja...Mutta katsotaan, mitä eteen tulee :)

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!