31.12.2015

Kirjavuosi 2015 ... Hyvää Uutta vuotta!

On aika tehdä lyhyt katsaus päättyvään kirjavuoteen.

* Luin tänä vuonna 86 kirjaa. Blogiin niistä ehti ennen vuodenvaihdetta 77 kappaletta.  Nousua on tullut mukavasti, sillä viime vuonna tulin kirjoittaneeksi vain nelisenkymmentä kirjajuttua! Uutta tavoitetta en tohdi edes asettaa... Lisään tämän postauksen loppuun linkkilistan kaikkiin tänä vuonna bloggaamiini kirjoihin.

* Laadullisesti tämä kirjavuosi oli huikea. Heti vuoden alussa pamahti, kun John Williamsin Stoner ilmestyi, tuskin olisi sen yli käynyttä tänä vuonna, ajattelin heti kirjan luettuni... Mutta niin vain kävi, että eräs viha-rakkaussuhteeksi kehittynyt lukukokemus meni lopulta Stoneristakin ohi. Kotimaisista kolahti eniten Laura Lindstedtin Oneiron. Lisää vuoden parhaista lukukokemuksista 13.1., kun kirjabloggaajat valitsevat vuoden kirjansa.

* Tutustuin moniin minulle uusiin, upeisiin  kirjailijoihin, jotka veivät sydämeni: Yasunari  Kawabata, Don DeLillo, Johan Bargum, Katja Kettu, Clarice Lispector, Luiz Ruffato, Asko Sahlberg, Sjön, Hannu-Pekka Björkman, Andres Neuman, Patrick deWitt... he kaikki ovat uusia tähtiä kirjataivaallani!

* Ihastuin tänä vuonna sähkökirjoihin! Ostin lukulaitteen, jota olen käyttänyt nyt puolen vuoden ajan ja voin "kokemuksen pienellä rintaäänellä" sanoa, etten mielelläni siitä enää luopuisi. Yllätyin, miten helposti tuohon uuteen formaattiin taivuin. Lukukokemus on yhtä kirkas ja mieleenpainuva kuin perinteisen kirjan äärellä. Varsinkin paksuista tiiliskiviromaaneista valitsen nykyisin mieluiten aina sen e-kirjan. Ainut (pitkän pitkä) miinus on se, ettei sähköisiä kirjoja niin vain voi luovuttaa eteenpäin. Miten helppoa olisi jakaa kirjoja täällä blogissakin vaikka arvontavoittoina, mutta kun ei niin ei...
  * Osallistuin tänä vuonna kolmeen lukuhaateeseen, tämän kuun alussa päättyneeseen Kirjalliseen retkeen Pohjoismaissa, vielä hetkisen jatkuvaan Luetaan sateenkaari -haasteeseen, 
  sekä kesän aikana järjestettyyn  Klassikkohaasteeseen.  Ensi vuoden haasteita vielä etsiskelen; pari riittänee...

  * Luin tänä vuonna viitisenkymmentä aivan uutta kirjaa, ehkä enemmän kuin koskaan aikaisemmin, kiitos arvostelukappaleiden. Ensi vuonna ajattelin nostaa vanhemman kirjallisuuden osuutta; kirjahyllyssäni odottaa monia hienoja kirjayksilöitä, joihin haluan rauhassa tutustua. Tietokirjojen osuutta tahdon myös kasvattaa, tänä vuonna luin niitä vain kymmenen, eli järkyttävän vähän.

  *Kirjakevät 2016 näyttää etukäteen tarkastellen niin hienolta, että blogiin tulee varmasti myös paljon uutta. Listaan kevään mielenkiintoisimmat kirjat blogiin heti vuoden alkajaisiksi.
  Alla vuoden 2015 kirjat.

  ***
  Sydämellinen kiitos menneestä vuodesta,
  toivotan kaikille lukijoilleni onnea ja tähtien tuiketta vuodelle 2016! 


  ***
  Vuonna 2015 bloggaamani kirjat tekijän nimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä:

  Romaanit: 
28 kommenttia:

 1. Kiinnostavia kirjoja olet lukenut. Muutaman nuista minäkin luin tänä vuonna. Itse en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan e-kirjoja. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, oli kyllä hieno kirjavuosi! Minulla on ihan selainen intuitio, että saamme tänäkin vuonna luettavaksemme upeita kirjoja!

   Minäkin suhtauduin sähkökirjoihin todella varautuneesti, kunnes sattuman oikusta tulin tutustuneeksi juttuun. Kannustan kokeilemaan! :)

   Kiitos, ja iitokset kommentistasi :) <3

   Poista
 2. Kiitos monista kirjavinkeistä, Kaisa Reetta!<3

  Onnea ja iloa alkavalle vuodelle 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa, ilo on ollut mun puolella.

   Lämmin kiitos :) <3

   Poista
 3. Oikein mukavia kirjoja, aika moni niistä on päätynyt omalle listallenikin :)
  E-kirjat ovat tuttuja jo opiskeluajoilta.

  Hyvää Uutta Vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, katselin jo eilisillan kuumehorteessa mahtavaa kirjalistaasi ja päivittelin sen pituutta! Tulen pian piipahtamaan uudestaan...

   Kiitokset :) <3

   Poista
 4. Kiitos inspiroivista kirjoituksista ja hyvistä vinkeistä, joista olen tarttunut viiteen. Hyvä jos olen lukenut viisi kirjaa koko vuonna, niin tökkii vieläkin, mutta ne ovatkin sitten olleet helmiä. Kaikki se valo ja Kissani Jugoslavia sykähdyttivät eniten, Stoner odottaa vieläkin pöydällä. Olen varma, että pidän siitä.

  Ilolla uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, ole hyvä, ilo on puolellani! Luulen, että rakastut Stoneriin, niin kävi minullekin.

   Kiitokset Virpi, iloa uuteen vuoteen! <3

   Poista
 5. Herkullinen on kirjalistasi! Onnellista alkavaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arja, niin monia hyviä kirjoja tuli luetuksi, että 13.1. tehtävät valinnat ovat Vaikeita!

   Lämmin kiitos :)<3

   Poista
 6. Oletpa tehnyt upean, perusteellisen bloggauksen! sinulla on ollut upea lukuvuosi - ja myös upea kuvausvuosi, ihastelen kuviasi aina yhtä paljon kuin kirjamietteitäsi.

  Mietin juuri, että Blogistanian palkintokisan aikaan tulee olemaan vaikeaa valita vuoden parhaimmat. Tai paras koti- ja ulkomainen ovat minulle jo selvät, mutta ne muut sijat. Apua!

  Mutta nyt toivotan sinulle onnellista, hyvää ja valoisaa vuotta 2016! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, onneksi olin kaukaa viisas ja tein tämän postauksen hyvissä ajoin, sillä eilinen meni kuumeessa...

   Voi, kiitokset kauniista sanoistasi, ne ilahduttavat todella paljon ja innostavat jatkamaan! <3

   Sanos muuta! Globaliaan taitaa mulla tulla yksi totaaliyllättäjä. Kotimainen kärki on ykkösijaa lukuun ottamatta vielä aivan avoin... Miten valita, kun hyviä oli niin paljon...

   Sydämellinen kiitos, Katja! <3

   Poista
 7. Muutamia samoja kirjoja olen lukenut. Niistä Lispectorin löysin sinun kauttasi ja Vuosisadan matkustajan luin sinun innoittamanasi.:)

  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanna, oi, jos sain sut tarttumaan noihin kirjailijoihin ja kirjoihin, niin olen onnesta mykkyränä, kiitos! <3

   <3 <3 <3 Toivotaan tähän vuoteen kirjallista tähtisadetta!

   Poista
 8. Mittava ja mainio lukusarka Sinulla! Aika pitkälti samoja kirjallisia polkuja olemme näemmä kulkeneet mieltymyksiä jakaen... Kiitos monista oivallisista vinkeistä, joita olen postauksistasi poiminut! Uusi vuosi, uudet kujeet ja lukuelämykset; kaikkea hyvää ja paljon iloa alkavalle vuodelle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takkutukka, minulla on ja sellainen intuitio, että kirjallisessa maussamme on jotakin samaa! :) Kiitos lämpimistä sanoistasi! Ja nyt kun löysin tien sinun blogiisi, tulen varmasti löytämään sieltä kasapäin hyviä lukuvinkkejä; vuoroin vieraissa siis! <3

   Lämmin kiitos :) <3

   Poista
 9. Tsissus sentään - kunnioitettava määrä luettuja kirjoja, ainakin mun näkökannalta katsottuna! Erinomaista tulevaa Uutta Vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Insinööri, eiks se niin mennyt, että insinöörit pärjää kahdella merkillä, muu menee runoiluksi? ;)

   Lämmin kiitos sinulle :)<3

   Poista
 10. Sinulla on aina innostavia postauksia ja kauniita kuviia. Onnellista ja kirjaisaa tätä vuotta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kauniista sanoistasi, Mari :) <3 Toivottavasti saamme taas upean kirjavuoden!

   Poista
 11. Ah, mitä kaikkea ihanaa oletkaan lukenut! Ja miten paljon! Minäkin luin monta tuoretta kotimaista enkä vielä halunnut (osannut) niitä laittaa paremmuusjärjestykseen. Parin viikon päästä sitten.. ;) Huikeaa uutta vuotta kaimaseni ja kiitos kaikista niistä lukuvinkeistä, joita täältä olen viime vuonna poiminut! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, Lämmin kitos! :)

   Minulle on tulossa kiireinen pariviikkonen, sillä löysäsin ohjaksia jo joulukuun alussa; monet viime vuonna ilmestyneet kirjat odottavat postaustaan. Järjestys on vielä auki, mutta intuitiolla mennään...

   <3

   Poista
 12. Sinulla on tosiaan ollut hieno lukuvuosi. Minulla ovat mm. Neidonhius ja Vuosisadan matkustaja vielä lukematta, samoin Jänis jolla on meripihkanväriset silmät, mutta onneksi tulee näitä uusiakin lukuvuosia :) Kaunista alkanutta vuotta sinulle Kaisa Reetta, olet blogimaailman ihana lämmin valo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, oli tosi hyvä lukuvuosi, täytyy myöntää. Toivottavasti tästä vuodesta tulee vähintään yhtä hyvä.

   Kirjoissa ei onneksi ole parasta ennen -leimaa :)

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 13. Meillä on monta samaa ja etenkin ilahdutti, että luit Paluu Rivertoniin<3 Mutta oma sydänkirjani näistä kaikista on Jänis jolla on meripihkanväriset silmät. Ja sitten tietty Oneiron...

  Upea sivu taas sinulla: Olen niin kalelani kuvataiteisiin, että taas sain tästä innoitusta, kiitos<2

  Hyvää ja lukusatoisaa kirjavuotta 2016 sinulle Kaisa Reetta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, niin, Paluun Rivertoniinkin tosiaanin luin... Siitä tuli mieleen Bolshoin perhonen ja Kirjan kansa, joista ensin mainittu odottaavielä yöpöydällä ja toinen on jo blogitekstinä odottamassa julkaisua.

   Jänis jolla on meripihkanväriset silmät on huippu!

   Kiitos Leena kauniista sanoista ja kommentistasi :) <3

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!