30.11.2015

Marraskuun kirjat


Näistä kirjoista ehdin kirjoittaa tässä kuussa. Luin enemmän, mutta niistä lukukokemuksista jotka eivät nyt tähän ehtineet, kerron sitten ensi kuun puolella. 
Rakastuin marraskuussa kolme kertaa:

Andrés Neuman:Vuosisadan matkustaja
on huikea matka 1800-luvun  Eurooppaan, kulttuurihistoriaan, kirjallisuuteen ja rakkauteen. Vuosisadan matkustaja kuuluu syksyn parhaimpiin lukukokemuksiini. Rakastuin!

Julio Cortázar: Tuli on kaikki tulet
on kokeilevaa kirjallisuutta, Tähän novellikokoelmaan tulen tarttumaan vielä monta kertaa.  Cortázarin tarinat huijaavat aikaa ja lukijaa mennen tullen. Kirjailijan pääteokseksi kutsuttu Ruutuhyppelyä on jo etsinnässä. Rakastuin! 

Roman Sentšin: Jeltyševit, erään perheen rappio
edustaa uutta venäläistä realismia. Teos huokuu rankkaa slaavilaista melankoliaa. Olen jälleen yhtä vahvaa kirjallista kokemusta rikkaampi.  

Johan Bargum: Syyspurjehdus
Bargumin novellimainen tyyli ihastutti. Syyspurjehdus lipuu aalloilla hiljaisena, luonnolle ja itselleen elämälle antautuneena. Rakastuin!

Mauri Leivo: Lintulaudan elämää
on uudenlainen, pintaa syvemmälle menevä tietoteos talvilinnuistamme. Leivo kertoo lintujen elämästä mukaansatempaavan elävästi. Mukana on myös kattava katsaus ruokinnasta sekä muista talvilintuharastukseen liittyvistä asioista.

Boris Akunin: Erikoistehtäviä
on Akuninin kirjalliseen projektiin kuuluva synkkä dekkari, jossa jäljitetään Moskovassa riehuvaa sarjamurhaajaa aitoon 1800-luvun tyyliin. Sankarina sharmikas hovineuvos Erast Petrovitš Fandorin.

Panu Rajala: Intoilija
oli luettava, sillä tästä puhuttiin niin paljon. Uteliaana halusin itse todentaa, mistä olikaan kyse. Ihanaa oli, että luin kirjan, sillä I.K. Inha tuli lähelle ja nyt osaan hakeutua hänen teostensa tykö.

~~~
Olisin niin mielelläni saattanut valmiiksi tekeillä olevat tekstini Laura Lindstedtin Oneironista ja Johan Bargumin retrospektiivisestä Novelleja 1965-2015 - teoksesta, mutta muut asiat vievät nyt aikani. Lindstedtin että Bargumin teokset ovat kumpikin niin upeita, että ne ansaitsevat täyden keskittymiseni. Palaan blogiin viikon kuluttua. 

Ihanaa viikkoa teille! 


4 kommenttia:

 1. Minulle niin kuiskuttelee tuo Vuosisadan matkustaja... Tahtoo <3

  Ja niin, aina ei ehdi kaikkea mitä haluaisi. Mutta onneksi monet asiat ovat sellaisia, että ne odottavat, kirjoituksetkin. Ihanaa viikkoa myös sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katjja, miinä uskon, että ihastuisit Vuosisadan matkustajaan! :)
   Oli tarkoius vielä yrittää täksi päiväksi jotain kirjajuttua, mut ei pysty, ei kykene.Päivä meni kaupungilla juostessa ja nyt oottaa vielä tuhat asiaa...

   Kiitos kommentistasi ) <3

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 2. Enää yksi ennen minua ja pääsen matkaamaan Vuosisadan matkustajan mukaan !

  Mukavaa joulukuun alkua, Kaisa Reetta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa, mukavaa että pian saat aloittaa lukunautinnon. Olipas siellä pitkät jonot -toisaalta en yhtään ihmettele että jonoa riittää...

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!