12.12.2013

Vuosi kuvina -haasteen joulukuu ja ensimmäinen lukuhaasteeni

Meinasin jo vallan unohtaa postata nämä joulukuun kuvat Vartiovuorelta. 
Otin kuvat 3. 12. vähän ennen kun Turkuunkin satoi lunta, joka sittemmin suli pois.


Maisema ei ole kuukaudessa juurikaan muuttunut. Mutta jotain sentään: nurmikko on hivenen verran harmaampi kuin marraskuussa, tuulet ovat riipineet viimeisetkin lehdet puista. Tammikuun kuviin toivoisin jo lunta...


Tartuin ensimmäiseen lukuhaasteeseeni: Suketus järjestää Eniten minua kiinnostaa tie -blogissaan Ihminen sodassa -lukuhaasteen, johon kannattaa käyda tutustumassa! Aikaa on kokonainen vuosi. Sotakirjat ovatkin olleet minulle todellinen haaste, tällä tavoin saan tutustua minulle uuteen aihealueeseen. Toki sotaa ja sen vaikutuksia käsitellään myös muissa kuin 'puhtaissa sotakirjoissa' ja sellaiset hyväksytään myös haasteen piiriin kuuluviksi, mutta aion tutustua myös ainakin pariin kolmeen 'kunnon sotagenreä' edustavaan kirjaan... Tartun haasteeseen vuodenvaihteen jälkeen, ensimmäinen kirjakin on jo päätettynä...


7 kommenttia:

 1. Kyllähän lumi muuttaisi maisemaa kummasti.
  Hieman on aurinkokin paistanut kuvauspäivänä.
  Vielä me näemme nämä kauniit maisemat valkoisina...

  VastaaPoista
 2. Kauniita maisemia kaikessa ankeudessaankin. Tietty harmaus vetoaa minuun kovasti. Aloitan itsekin tämän kuvahaasteen, mutta vasta tammikuussa, kun muutamme uuteen kotiin. Kivaa tarkkailla sitten kokonainen vuosi uutta kotimaisemaa.

  Olen iloinen, että osallistut haasteeseeni! Itsekin aion selättää edes yhden ihan kunnon sotakirjan, mutta muuten pyrin olemaan mahdollisimman kaikkiruokainen ja laaja-alainen.

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa että lähdet mukaan Suketuksen hienoon haasteeseen! Minulle se on siinä mielessä täsmähaaste, että rakastan (!) sotakirjoja, ja siksi haasteen suorittaminen on vain suuri ilo. :) Toivottavasti löydät vuoden aikana itsellesi sopivia sotakirjoja ja koet hienoja lukuelämyksiä! <3

  VastaaPoista
 4. Niin tämä haaste, pitääkin muistaa myös itse lauantaina.
  Kivat ovat kuvat vieläkin todellakin ♥
  Lunta oli täällä,sulaa nyt pois, jos ei uutta tule.
  Iloista viikonloppua.

  VastaaPoista
 5. Lumi teki maisemasta niin kauniin, nyt se on sulanut pois meillä Vantaan ja Sipoon rajallakin. Nyyh.

  Tuo Suketuksen haaste on hieno. Mietin hieman siihen osallistumista, mutta huomaan olevani niin huono haasteiden kanssa...

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Nämä kuukausikuvat on kiva koota sitten vuoden mentyä!
  Täälläkin lumi alkaa olla paikoitellen aika vähissä!

  VastaaPoista
 7. Sirpa, lumi käväisi tänäänkin, hetkisen oli maa valkoinen :) Kiitokset kommentistasi!


  Kiitokset hienosta haasteesta, Suketus, on ilo osallistua! :) Taidan sittenkin ehtiä tämän haasteen kimppuun vielä ennen joulua!


  Sara, uskon, että tästä tulee hieno haaste.. Jo nyt minulla on monia kirjoja mielessä... Ja mikä hienointa, tämä innostaa laajentamaan lukurepertuaariani uusille alueille! Kiitos kommentistasi! :)

  Kiitos Seijastiina :) täytyypä tullakin katsomaan joulukuun kuvasi! :)

  Katja, minäkin olen yleensä huono blogistanian haasteiden kanssa, mutta nämä lukuhaasteet kiinnostaa nyt uutena 'kirjabloggarina'... Katsotaan, miten pitkälle omat rahkeet riittää :) Kiitos kommentistasi! :)

  Vikki, minua mietityttää, kuvaanko Turussa seuraavat 4 kuukautta muuttumatonta maisemaa, jos lunta ei tule. No, jos niin käy, niin sillä mennään sitten. Todella mielenkiintoista tämä kyllä on :) Kiitos kommentistasi! :)
  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!