Tammen Keltainen kirjasto

Rakastettu maailmankirjallisuuden laatusarja, Tammen Keltainen kirjasto saa sivuilleni nyt oman linkin. Lisäilen kirjoista tekemiäni juttuja tänne sitä mukaa kun niitä ilmestyy blogiini, kirjailijoiden mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Haluan omaltani suitsuttaa tätä perinteikästä sarjaa: suomennetun maailmankirjallisuuden julkaiseminen on erittäin tärkeää ja sen lukeminen on tietenkin yhtä juhlaa, kiitos rohkeiden kustannuspäätösten ja erinomaisten suomentajien!

Linkitän lukemani kirjat listalle niiden ilmestymisjärjestyksessä, viimeksi ilmestyneet ensin.

Sridsberg, Sara: Niin raskas on rakkaus (473)


Colm Tóibín: Nora Webster (471)

Toni Morrison: Luoja lasta auttakoon (470)

Steinbeck, John: Routakuun aika (468)

Neuman, Andres: Vuosisadan matkustaja (464)

Waters, Sarah: Parempaa väkeä (462)

Murakami, Haruki: 1Q84 osat 1 ja 2 (444)
Saul Bellow: Tartu tilaisuuteen (92)

Kommentit

 1. Kirjastohan se on tämäkin, vaikka tunnustaa väriä! Hieno, upea kirjasarja! Näistä olen lukenut kaksi Murakami (NW ja SR), Pitkän päivän illan ja Kerjäläistytön. Kaikki oikein nautinnollisia luettavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, kas, mikä yhteensattuma, että tämä postaus osui just kirjastopäivälle! :)

   Murakailta on tulossa tänä syksynä uusi sumennos, tällä kertaa tietääkseni hiukan vanhempaa tuotantoa kuin viime syksyinen käännös. Minulta on lukematta vielä Suuri lammasseikkailu...

   KK on laatulukemistoa, totta tosiaan!

   Kiitokset kommentistasi :) <3

   Poista
 2. Keltainen kirjasto ja Otavan sininen ovat kyllä molemmat hyviä kirjasarjoja. Pääsääntöisesti laatutavaraa, joskin joukossa niitäkin, jotka eivät henk.kohtaisesti ole kolahtaneet. Onpa muuten hyvä idea tehdä sarjoille omat sivut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, sarjat edustavat kyllä sellaista laatua, joka kestää aikaa. Toivottavasti sarjojen tasoa jaksetaan pitää kirja-alan notkahduksesta huolimatta korkealla.

   Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!